van der Horst

TCR Benelux Belcar Trophy: Voorbeschouwing No Speed Limit

De autosport maakt meer dan ooit deel uit van het DNA van het merk Porsche en van het Kronos Porsche Centre. Om zijn 20ste verjaardag op de best mogelijke manier te vieren heeft het bedrijf zich dit jaar achter een droomprogramma op circuit geschaard. Ze liet haar keuze vallen op een Porsche 911 (991) GT3 Cup, bestseller van de ‘Motorsport’-afdeling van de Duitse constructeur. De schitterende en tijdloze GT, waarvan de achteraan geplaatste iconische zescilinder 3.8 liter zowat 460 pk produceert, wordt ingezet bij elke manche van het Belcar Endurance Championship. Dat gaat dit weekend van start op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps.
De bolide uit Stuttgart, met het startnummer 991, wordt in de watten gelegd door het team van No Speed Limit, onder leiding van een zekere Frédéric Bouvy. De meervoudige Belgische kampioen kruipt ook achter het stuur dit seizoen, aan de zijde van de ervaren Damien Coens. Deze laatste maakt zijn terugkeer in de autosport. De twee kameraden kijken ontzettend uit naar hun comeback in het belangrijkste endurancekampioenschap van België. “Na onze Belcar-titel van 2008 en die in de BRCC van 2012 zijn we heel blij terug van de partij te zijn in de Belcar!”, stellen Fred en Damien in koor. “We zullen Didier ten volle van onze ervaring laten profiteren, opdat hij zo snel mogelijk in het ritme kan geraken.”

De benjamin van het team is inderdaad Didier Van Dalen, één van de sleutelfiguren in de verkoop- en marketingafdeling van het Kronos Porsche Centre. Maar de jongeman van 25 zal niet de enige zijn die de concessiehouder zal vertegenwoordigen. “Twee mecaniciens die normaal in ons atelier werken zullen No Speed Limit dit weekend een handje toesteken”, stelt Didier, die ook zal deelnemen aan de manche van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in het voorprogramma van de Belgische manche van het wereldkampioenschap endurance op het circuit van Spa-Francorchamps. “Op die manier zullen er elk raceweekend drie vertegenwoordigers van het Kronos Porsche Centre zijn! Ik hoop dat ik met mijn ervaring uit de VW Fun Cup en de TCR Benelux kan helpen om een mooi resultaat te behalen. Maar boven alles ben ik in de wolken om met een Porsche 911 GT3 Cup op circuit te kunnen racen. Die wagen geeft me kippenvel telkens ik achter het stuur kruip.”

Frédéric Bouvy, Damien Coens en Didier Van Dalen zullen op 21 en 22 april een goed gevulde agenda hebben op het circuit van Spa-Francorchamps. De enige – en 60 minuten durende – vrije training voor het Belcar Endurance Championship wordt op zaterdagochtend om 11u05 verreden. Nadien volgt een uur kwalificaties, vanaf 15u35. Zondag, na een warm-up van 30 minuten om 9u10,wordt de start van de race gegeven om 13 uur. De finishvlag valt om 16 uur. Niet te missen!

Kronos Porsche Centre Press  • NASCAR American Festival

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons