van der Horst

TCR Benelux Belcar Trophy: Voorbeschouwing op de Fun Open Race

VW Fun Cup
VW Fun Cup
De kansen om in competitie te rijden op het prachtige Circuit de Spa-Francorchamps zijn niet zo talrijk. Toen Kronos Events opmerkte dat het mogelijk was om tijd vrij te maken in het kader van de TCR Benelux Trophy, kwam het idee op tafel om de trouwe deelnemers aan de VW Fun Cup aan bod te laten komen. En dan gaat het niet om een eenvoudige testsessie, maar wel over een echte race van drie uur… enkel en alleen voor de fun. Deze wedstrijd wordt immers niet opgenomen in het kampioenschap van de European VW Fun Cup.
Een week voor de verplaatsing naar Dijon voor de Trophée de Bougogne, zullen een vijftiental teams gebruikmaken van deze Fun Open Race om plezier te komen beleven in de Ardennen. Sommigen zullen vooral de komende 25 Hours VW Fun Cup, die plaatsvindt in Francorchamps van 6 tot 9 juli, in het achterhoofd houden.
 
Zoals altijd in de VW Fun Cup ligt de lat erg hoog dankzij de komst van enkele topteams. We denken dan vooral aan de #400 DN’S Racing, met aan de knoppen twee referenties van de discipline, Cédric Bollen en Kevin Caprasse. Voor dat duo komt de dreiging vooral van Arnaud Quédé en Didier Van Dalen (#298 AC Motorsport), van het te duchten team dat bestaat uit Mathieu Detry en Dominique Bustin (#287 Comtoyou) en van de tandem Michael LeendersPierre Lalmand (#404 M3M).  
 
Gérald Delepine, voormalig Wereldkampioen Supermoto, zal tijdens deze Fun Open Race zijn terugkeer maken aan het stuur van een VW Fun Cup. Met Jean-Luc Van Dormael als teamgenoot op de #19 Allure Team zou hij zijn snelheid op vier wielen moeten kunnen tonen. Nog een leuke comeback komt op naam van manusje-van-alles Yanick Bodson (even snel op circuit, in een heuvelklim of in de rallysport) en de voormalig Belgisch rallykampioen (in 1986) Marc Soulet, de vader van Maxime. Samen met Benoît Galand zullen ze zich dit weekend zeker niet vervelen in de #282 M3M!  
 
De Fransen Amine Zeghouani en Sébastien Dorkel combineren telkens weer een goed humeur met autosport en gezelligheid. Ze nemen de rol van outsiders op zich met de erg kleurrijke #255 DZ Racing by Allure Team, net als het trio van DDS Racing (#11), met Jonas De Kimpe, Bram Mouton en Daan Deschepper. We volgen ook de komst van Timo Van Impe op de voet op de #56 DN’S – PVI. De 19-jarige voormalige karter proefde vorig jaar al van de VW Fun Cup in Mettet. De duo’s Jan-Dirk Kruit-Steven Spittaels (#149 by Milo) en Christophe BonniverGilles Verleyen (#268 Allure Team 2) zullen dan weer van de gelegenheid gebruikmaken om zoveel mogelijk plezier te beleven op het circuit in de Ardennen.
 
Natuurlijk zullen ook de Tweezitters van de partij zijn tijdens deze Fun Open Race, met onder meer Christophe Nivarlet en Kevin Balthazar (vicekampioen in de European VW Fun Cup 2015) op de #356 by Milo Racing. Ze nemen het op tegen vaste waarden uit de categorie: Gaëtan Quinten, Maxime Musin en Jean-Pierre Vanderfeesten (#341 Race4u), maar ook Simon Lurkin en Eric Dewaelheyns (op de #331 Evo2 de SGRT.be). De #306 Kronos Guest Car biedt tot slot de kans om Alexis van de Poele aan het werk te zien op de Belgische circuits.

 Na het traditionele spel om de startgrid te bepalen, gaat het licht op groen voor de Fun Open Race op zaterdag om 11.20u voor drie uur racen… en plezier!

Kronos Events  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons