van der Horst

TCR Benelux Belcar Trophy: Voorbeschouwing van de organisatoren

TCR Benelux
TCR Benelux
Het weekend van 22-23 april beleven we op het Circuit van Spa-Francorchamps een échte topper van de Belgische autosport, want dan gaan vier van de meest tot de verbeelding sprekende kampioenschappen van start!
Na een eerste zeer geslaagd seizoen staat TCR Benelux opnieuw garant voor de verdere heropleving van de sprintracerij met deur aan deur-gevechten op het scherp van de snee, terwijl Belcar een naam als een klok blijft en herinneringen oproept aan volle startvelden met de meest verscheidende soort auto’s en nog steeds de 24 Hours of Zolder als top of the bill!

TCR Benelux, dit jaar voor de eerste keer samen met Renault Clio Cup, en Belcar Endurance Championship houden het niet bij een éénmalige samenwerking, want zowel tijdens het weekend van de Blancpain GT Series (3-4 juni) als de Zolder Superprix (15-16 juli) delen deze twee smaakmakers nogmaals de Limburgse piste.

Omdat de VW Fun Cup in dat mooie plaatje niet mocht ontbreken, nodigt Kronos Events de VW Fun Cup-teams uit om op het “mooiste circuit ter wereld” de collega’s van TCR Benelux en Belcar Endurance Championship te komen vervoegen voor een Open 3 uursrace!

“Wij zijn zeer tevreden dat er zodanig goed wordt samengewerkt met Circuit Zolder en Belcar Endurance Championship en dat we erin zijn geslaagd om deze belangrijke kampioenschappen meerdere keren gedurende één weekend samen te brengen,” stelt Marc Van Dalen van Kronos Events. “Het bundelen van de krachten zou ons moeten toelaten naar de toekomst toe nog sterker uit de hoek te komen en dan hebben we het niet alleen over het vullen van startvelden.  We moeten als organisatoren innoveren. Door het verzorgen van een betere promotie via, vooral, de niet meer weg te denken sociale media en zo een nieuw en jong publiek op de been  te brengen. De nationale autosport terug populair maken. Back to the future!”

Media TCR

   • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons