van der Horst

TCR Benelux Belcar Trophy: DVB Racing Norma snelste op natte piste

Jeffrey Van Hooydonk
Jeffrey Van Hooydonk
De nagelnieuwe DVB Racing Norma M20 FC van Jeffrey Van Hooydonk en Frank en Hans Thiers heeft vanochtend tijdens de allereerste sessie van het Belcar Endurance Championship 2017 de snelste tijd neergezet. De wagen klokte met Jeffrey Van Hooydonk aan het stuur op een natte baan een 2:48 rond, meer dan een volle tel sneller dan Kris Wauters in de MExT Racing Porsche op de tweede plaats. Van Hooydonk was bovendien nog bezig aan een veel snellere finale ronde, mede geholpen door een opdrogende piste.
No Speed Limit - Porsche 991
No Speed Limit - Porsche 991
De hemelsluizen gingen open boven het circuit van Spa-Francorchamps in de ochtend en dat maakte de condities verradelijk. Slechts zeventien bolides betraden uiteindelijk de piste, waarbij de teams achter een aantal wagens besloten geen risico's te nemen en in de box te blijven. Er ontbreken ook een aantal wagens die vast ingeschreven zijn bij deze eerste manche; zo is er geen spoor van de MSE BMW M235i of de merkgenoten van Baelus. Ook de Wolf en de BMW van de familie Pampel ontbreken wegens familiale redenen.

McDonald's Racing - Norma M20 FC
McDonald's Racing - Norma M20 FC
Na een uurtje trainen was het dus de Norma (Belcar 2) die de debatten leidde, voor de MExT Racing Porsche (Belcar 1). De merkgenoten van Kronos volgden echter op luttele duizendsten op P3. De VGL Racing Saker was primus in Belcar 3. De BMW Z3 van Van De Water Motorsport, vanochtend pas toegekomen in Spa, was de enige die in actie kwam in Belcar 4, terwijl QSR Racing met de Zweeds-Belgische BMW 325i #57 op kop prijkt in Belcar 5. Een aantal wagens reed zonder of met de foute transponder en werd daardoor niet opgenomen in de uitslag.

Om 15:35 staat een uurtje kwalificaties gepland.

--- Uitslag Vrije Training Belcar Endurance Championship Spa (pdf) ---

Foto: Martijn Wouters  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons