van der Horst

TCR Benelux Belcar Trophy: Nabeschouwing Huygens/De Wilde

Afgelopen weekend stond te Spa-Francorchamps de openingsmanche van het Belcar Endurance Championship 2017 op het programma. Dit in het kader van de TCR Benelux Challenge. Voor Johan Huygens en John De Wilde, allebei nieuw in het kampioenschap, was dit meteen een schot in de roos en goed voor een mooie, bronzen trofee. Het staat buiten kijf dat het duo Huygens – De Wilde dé revelatie was van het weekend!
‘In de week voorafgaand aan de race, steeg het vertrouwen.’, vertelt een gematigd enthousiaste Huygens. ‘We leerden de wagen steeds beter kennen en zetten dan ook steeds betere tijden neer. Ons doel dit seizoen was bijleren en ervaring opdoen. Dat we in onze eerste koers meteen brons zouden nemen in onze klasse, hadden we nooit durven dromen. Had men ons dit op voorhand gezegd, dan hadden we daar allebei meteen voor willen tekenen, denk ik. Anderzijds, als je zo dicht zit, kan het niet anders dan dat je ook wat ontgoocheld bent. Het gevoel dat er meer in zat, is weldegelijk aanwezig en dan is het niet zo eenvoudig om dat opzij te schuiven. Nu goed, we moeten absoluut tevreden terugblikken op een succesvol weekend. De samenwerking tussen de mannen van FSA Racing Team en EMG Motorsport verliep prima! Het team heeft echt schitterend werk geleverd, dat mag en moet gezegd worden! Het spreekt voor zich dat we nu gaan evalueren en kijken waar en hoe we nog beter kunnen. We hebben een steek laten vallen, dat beseffen we maar dat zal ons geen tweede keer overkomen.’

De volgende afspraak zal plaatsvinden te Circuit Zolder in het weekend van 2-4 juni. Wellicht zal het deelnemersveld iets groter zijn dus dat belooft nog meer spanning. Vast staat dat John die wedstrijd niet zal deelnemen. Wie zijn zitje zal innemen, wordt later nog bekend gemaakt…  Stay tuned!

Huygens/De Wilde press  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons