TCR Benelux Belcar Trophy: PK Carsport domineert - Alle Norma's in de problemen

PK Carsport - Wolf GB08
Anthony Kumpen en vader en zoon Bert en Stienes Longin hebben de seizoensopener van het Belcar Endurance Championship gewonnen in Spa-Francorchamps. De Wolf GB08 van het drietal was het enige prototype dat geen technische problemen kende en won de race zonder tegenstand. De Porsches van Bouvy/Coens/Van Dalen en Bonnet/Haane/Van parijs vervolledigden het algemene podium. De BMW M235i van Marc en Johan Vannerum was eerste toerisme op een puike achtste plaats algemeen.
Start Belcar Endurance race 2017
Van bij de start kende de Norma van DVB Racing, die van op de eerste rij startte, technische problemen. De bolide verloor van bij het overschrijden van de startlijn plaatsen en zou nooit in het stuk voorkomen. Polesitter Luc De Cock verzilverde zijn uitgangspositie, maar moest de kop in de race reeds in de twee ronde afstaan aan de No Speed Limit Porsche met Didier Van Dalen aan het stuur. De bolide zou nadien de box moeten opzoeken met technische problemen. Het team verving meermaals enkele onderdelen, maar de wagen zou in de eindfase nog opgeven met een stukke krachtbron.

Longin-Longin-Kumpen
PK Carsport overleefde dus, maar het waren de Porschisten die eens te meer blijk gaven van betrouwbaarheid en dat in een race over slechts drie uren. Enkel MExT Racing zag de finish niet, zij krijgen een probleem met de aandrijving en moesten iets na halfweg race de handdoek werpen. Met Bouvy/Coens/Van Dalen op P2, gevolgd door Bonnet/Haane/Van Parijs, Huygens/De Wit en Verheyen/Noel/Mattheus stonden alle gefinishte Porsches in de top vijf. McDonald's Racing klopte als zesde aan en pakt zo ook een podium in de proto-klasse.

Johan en Michael Van Peperzeel - Porsche 944
De Porsche Cayman van Paul Geeris en Tjarco Jilesen finishte als lucky number seven en winnaar in Belcar 3, voor de BMW van Marc en Johan Vannerum - die daarmee zoals gemeld beste toerisme waren. Zij hielden uiteindelijk merkgenoten Vanbellingen/Wijtzes af - winnaars in Belcar 4, de Belgisch-Nederlandse tandem moest terug knokken na een afgebroken wiel volgend op een contact met een andere deelnemer. Vader en zoon Davy en Vincent Convents en Steve Raymakers pakten na de pole gisteren vandaag ook de zege in Belcar 5. De Porsche 944 van Johan en Michael Van Peperzeel won tenslotte de gastklasse, nadat de Hamofa Motorsport BMW tot tweemaal toe een defecte cardan diende te vervangen.

In het kampioenschap gaat de PK Carsport Wolf #11 van Longin/Longin/Kumpen vanzelfsprekend aan de leiding (35 punten), voor de Porsche #911 van Bouvy/Coens/Van Dalen (34 punten) en... de Porsche Cayman van Geeris/Jilesen (29 punten). De volgende race is het New Race Festival te Circuit Zolder in het eerste weekend van juni.