van der Horst

TCR Benelux Belcar Trophy: Voorbeschouwing RNT - Sam Dejonghe/Denis Dupont

Sam Dejonghe - Denis Dupont - Seat Leon TCR
Sam Dejonghe - Denis Dupont - Seat Leon TCR
Het is volgend weekend aan de jonge wolven om zich op het asfalt van Francorchamps te laten gelden. Sam Dejonghe en Denis Dupont willen bij het openingsweekend van de TCR Benelux stevige punten scoren met hun SEAT Leon in de kleuren van het RACB National Team.
  • St. Paul
De start van het tweede seizoen van de TCR Benelux wordt dit weekend gegeven op het mooiste circuit ter wereld. Bij de deelnemers die staan te trappelen van ongeduld ook Sam Dejonghe en Denis Dupont. “Ik kan haast niet wachten om aan dit veelbelovende kampioenschap te beginnen”, bevestigt Sam Dejonghe. “Ik voel dat ik in topconditie verkeer. Beter nog dan vorig jaar, dankzij de trainers van het RACB National Team.”

“Idem voor mij”, voegt Denis Dupont er glimlachend aan toe. “Sam en ik hebben regelmatig samen getraind, en daarnaast hebben we ook onze persoonlijke programma’s. Ik ben er helemaal klaar voor!”
 
Nog niet zo lang geleden konden de vertegenwoordigers van het RACB National Team de SEAT Leon die ze volgend weekend zullen delen al eens aan de tand voelen. “Er stonden twee testdagen op het programma: eentje in Zolder, de ander in Francorchamps. Het werd opnieuw duidelijk hoe precies en aangenaam deze SEAT te besturen valt”, stelt Sam Dejonghe. “De beruchte Balance of Performance werd aangepast. Ik ben er zeker van dat we voorin kunnen meedraaien.”

“Het zou ideaal zijn mochten we het kampioenschap met dikke punten kunnen beginnen”, weet Denis Dupont. “Na een eerste jaar om te leren willen we nu de titel in de TCR Benelux. Uiteraard wil dat zeggen dat we soms voor het resultaat moeten gaan, in plaats van kost wat kost te willen winnen. Maar het indelen van een wedstrijd hoort bij het leerproces. Het is nu aan ons om te tonen dat we goede leerlingen zijn.”

RACB press  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons