van der Horst

TCR Benelux Stuurwiel 2016: Acht finalisten zijn gekend

TCR Benelux
TCR Benelux
De tweede fase van het door het RACB National Team georganiseerde TCR Benelux Stuurwiel 2016 had afgelopen zaterdag plaats. Uit de 32 kandidaten die na een vorige selectie waren weerhouden werden acht finalisten gekozen die op 11 en 12 november op het Circuit Jules Tacheny zullen worden uitgenodigd. Na twee testdagen worden dan twee laureaten gekozen, die zullen worden opgenomen in het RACB National Team om volgend jaar het TCR Benelux-kampioenschap af te werken.
Op zaterdag 31 oktober werden de 32 halve finalisten uitgenodigd op de kantoren van de RACB in Brussel om een volgende selectieronde af te werken. Van 9 uur tot 17 uur mocht ieder acht ronden tegen de klok afwerken, op een circuit dat tot die dag geheim was gehouden. Het ging om de korte omloop van Vallelunga. Nadien werden de kandidaten gedurende een kwartier geïnterviewd door een jury die was samengesteld uit Marc Duez, Bas Leinders en Geoffroy Theunis, respectievelijk coach, kapitein en manager van het RACB National Team. Op basis van hun oordeel, de tijden die op de simulator werden neergezet en de fysieke testen die afgelopen week in Martin’Spa in Genval werden afgewerkt, werden acht finalisten weerhouden.

Het gaat om:

- Laurens Beerten
- Sam Dejonghe
- Mathieu Detry
- Denis Dupont
- Régis Gosselin
- Samuel Lay
- Guillaume Mondron
- Kenny Verdaasdonk


Deze acht finalisten worden nu op 11 en 12 november uitgenodigd op het Circuit Jules Tacheny in Mettet. Gedurende twee dagen zullen ze er met een SEAT Leon Cup Racer meerdere tests tegen de klok afwerken. Na afloop van deze finale worden de twee laureaten opgenomen in het RACB National Team en zullen ze tijdens het TCR Benelux-kampioenschap 2016 een wagen delen.

Foto: Kronos Events
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR International Series op zondag 1 november 2015.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons