van der Horst

TCR Benelux Trophy: Mat’o Homola en van der Linde winnen laatste sprintraces

Mat’o Homola - DG Sport Opel Team Belgium
Mat’o Homola - DG Sport Opel Team Belgium
Mat’o Homola behaalde een dominante zege in de derde sprintrace van de TCR Benelux serie, hij ging Sheldon van der Linde en Rob Huff vooraf. In de tweede race zocht Mat’o Homola, die opnieuw aan de leiding reed, al na een ronde de pits op waar hij de strijd moest staken met technische averij. De zege ging naar Sheldon van der Linde die, na de twee overwinningen van Stefano Comini in de morgen, Comtoyou Racing een derde zege bezorgde.
  • Qvick Motors
Rob Huff - Team WRT VW Golf
Rob Huff - Team WRT VW Golf
De Honda van Tom Coronel ontbrak op de grid bij de start voor de derde sprintrace van de TCR Benelux serie. De Opel Astra van Mat’o Homola vertrok van op de pole en de Slovaak nam resoluut de leiding bij de start en reed weg van de concurrentie. Rob Huff (Team WRT VW Golf) kende een blitsstart en rukte op van de achtste naar de tweede plaats, Sheldon van der Linde (Comtoyou Racing Audi RS3 LMS) volgde in derde stelling. Van der Linde wist Huff te verschalken en beide rijders kwamen op het einde van de race terug op de leidende Opel maar Mat’o Homola wist de koppositie te behouden tot bij het vallen van de vlag.

Pech voor Denis Dupont
Pech voor Denis Dupont
Edouard Mondron (Delahaye SEAT) kwam als vierde over de lijn voor Enzo Guibbert (Boutsen Ginion Racing Honda), Willem Meijer (Bas Koeten Audi), Aurélien Comte (DG Sport Peugeot) en Pierre-Yves Corthals (Milo Racing Volkswagen). Voor de RACB National Team SEAT werd het alweer een race om te vergeten, Denis Dupont reed al vroeg in de race lek en finishte dertiende op een ronde van de winnaar.  Brett Lidsey won opnieuw het Clio Benelux Cup klassement.

Sheldon van der Linde - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Sheldon van der Linde - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Mat’o Homola raakte niet ver in de vierde en laatste sprintrace, na een ronde parkeerde hij zijn Opel in de pits. Rob Huff en Sheldon van der Linde namen het voortouw over van de Opel, van der linde reed weg van Huff die Mondron aan zich zag voorbij komen. De Audi reed langzaam weg van het strijdende duo Mondron/Huff dat het gezelschap kreeg van Maxime Potty. Huff raakte voorbij Mondron maar ook Potty ging voorbij de SEAT en passeerde op het einde van de race nog Huff om als tweede onder de vlag door te komen. Willem Meyer werd vijfde voor Denis Dupont, Aurélien Comte, Pierre-Yves Corthals en Romain de Leval. Van der Linde en Comini leiden in de tussenstand met 105 punten, de Mondron broeders staan tweede met 69 punten.

Foto's: Niels Vaeck
   • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons