van der Horst

TCR Benelux Trophy: Nabeschouwing DG Sport Compétition

Afgelopen weekend vond in Francorchamps de eerste meeting van de TCR Benelux Trophy 2017 plaats. DG Sport is opnieuw van de partij in dit belangrijkste toerwagenkampioenschap van de Lage Landen. Na in 2016 de zilveren medaille te hebben behaald komt Frédéric Caprasse dit jaar opnieuw aan de start. De rijder uit Tenneville had dit weekend Mato Homola als teammaat. De 22-jarige Slovaak, die in de TCR International Series al een Opel Astra van het Belgische team bestuurde, bleek een hele goede keuze, zeker nadat hij de week voordien in Bahrein de snelste kwalificatietijd had laten optekenen.
Na zich daags voordien de snelste te hebben getoond in de Qualifying Long Race mocht Homola op zondag de derde en vierde sprintrace van op pole beginnen. Hij zette in de eerste van die twee races een perfecte wedstrijd neer, om het uiteindelijk met een halve seconde voorsprong te halen. Ook bij de laatste wedstrijd van het weekend was de Slovaak als snelste weg, maar zijn rush werd nog in de eerste ronde gestopt, toen hij aan Combes lek reed.

“Ik ben uiteraard heel blij dat ik het team van DG Sport deze eerste overwinning kan schenken”, stelde Homola aan de finish. “We hebben het hele weekend lang heel wat progressie gemaakt. We kwamen voordien al sterk voor de dag, maar we weten dat er nog een paar punten zijn die we voor de volgende races van de TCR International Series, over twee weken in Francorchamps, kunnen verbeteren.”

In de eerste twee wedstrijden van de dag had Frédéric Caprasse minder meeval. Ook hij mocht van op pole vertrekken, maar hij nam een valse start en kreeg een straf van vijf seconden. Toch zette hij nog een mooie race neer, en finishte hij vierde achter Lessennes en de beste rijders uit de TCR International, Comini en Vernay.

“De Opel Astra bleek heel performant, maar ik miste wedstrijdritme. Toch kan ik haast niet wachten om samen met het team van DG Sport richting Zandvoort te trekken, voor de volgende manche van de TCR Benelux.” Daar zou Caprasse een nieuwe teammaat krijgen.

Voordien komt het team van Christian Jupsin opnieuw in actie op het mooiste circuit ter wereld. Over minder dan twee weken wordt er gereden in het voorprogramma van de WEC, voor de volgende afspraak van de TCR International Series. Mato Homola zal er in actie komen, samen met een tweede, nog aan te kondigen, rijder.

DG Sport Compétition press  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons