van der Horst

TCR Benelux Trophy: Nabeschouwing Kronos Porsche Centre

In rugby zou dit een omgezette try worden genoemd. Kronos Porsche Centre begon zijn circuitprogramma in het kader van het Belcar Endurance Championship afgelopen weekend op de best mogelijke manier op het circuit van Spa-Francorchamps. Frédéric Bouvy, Damien Coens en Didier Van Dalen reden met hun schitterende Porsche 911 (991) GT3 Cup naar de tweede plaats in de algemene rangschikking, maar wisten wel de overwinning in Belcar 1 – de klasse voorbehouden aan de beste GT-wagens – binnen te halen.
Frédéric, Damien en Didier waren er zich nochtans terdege van bewust dat hun eerste samenwerking niet makkelijk zou worden. Ze moesten het opnemen tegen de vaste waarden van het kampioenschap. Bovendien was het voor het No Speed Limit/LLM-team, dat werd versterkt door twee mecaniciens uit de ateliers van Kronos Porsche Centre, de eerste keer dat ze op zo een niveau in actie kwamen. Het team wist echter naadloos ervaring en jeugdig enthousiasme te combineren en wist al bij de eerste tijdstrainingen te tonen dat ze van in het begin voor een goed resultaat wilden gaan. De 911 GT3 Cup #991 wist zich op een bemoedigende zevende plaats te kwalificeren, als derde van de wagens in Belcar 1.

De start van de eerste wedstrijd van het Belcar Endurance Championship 2017 werd in zonnige, doch eerder frisse omstandigheden gegeven. Om 13 uur ging het peloton van start voor een race van drie uur. Didier Van Dalen kreeg als opdracht de start te nemen. De 25-jarige zette een prachtige start neer en ging enkele van de beste CN-proto’s voorbij. Na enkele bochten lag hij al aan de leiding. Nadien moest de man van de verkoop- en marketingafdeling van het Kronos Porsche Centre de krachtiger bolides van Belcar 2 laten passeren, maar hij bleef goede rondetijden neerzetten. Toen hij het stuur doorgaf aan Damien Coens was de wagen comfortabel leider in Belcar 1, met zowat 45 seconden voorsprong op zijn naaste concurrent. De Brabander liet zijn ervaring spreken en diepte de kloof nog wat verder uit. Frédéric Bouvy moest zo enkel het werk afmaken en kon onder het applaus van het hele team als winnaar in Belcar 1 – en met een mooie tweede plaats algemeen – over de finishstreep rijden.

“Een schitterend resultaat om een veelbelovend seizoen te beginnen”, stelde Fred Bouvy glimlachend. “Spa-Francorchamps is onze eerste race van het seizoen, en ons No Speed Limit-team zit nog in een leerfase. We beschikken echter al over een sterk team, en krijgen bovendien de steun van de mecaniciens van Kronos Porsche Centre. Damien, Didier en ikzelf vormen een heel homogeen team. We beschikken over een goede basis om dit seizoen heel mooie dingen te laten zien.”

“Een droomkoers!”, vult Damien Coens aan. Zijn vorige wedstrijd dateert al van twee jaar geleden. “Ons team mag dan wel helemaal nieuw zijn, we hadden een goede strategie en wisten de bandenslijtage goed onder controle te houden. Bovendien hadden we geen enkel mechanisch probleem. Hoed af ook voor Didier, want hij nam een heel goede start. We hebben hem wat druk opgelegd door hem de eerste stint te laten rijden, en hij heeft de opdracht perfect vervuld. Een jonge wolf die je het vuur aan de schenen legt is zeker een meerwaarde.”

“Ik heb bij deze Belcar-première echt mijn hartje opgehaald”, voegt Didier Van Dalen er aan toe. “De 911 GT3 Cup van No Speed Limit/LLM is een waar plezier om te besturen. Ik kan haast niet wachten om opnieuw achter het stuur van mijn Porsche te kruipen.”

Voor de tweede Belcar-manche, in het kader van het New Race Festival op 3 en 4 juni in Zolder, komt Kronos Porsche Centre opnieuw in actie van 4 tot 6 mei. In Spa-Francorchamps zal Didier Van Dalen er deelnemen aan twee wedstrijden van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, in het voorprogramma van het prestigieuze wereldkampioenschap endurance.

Kronos Porsche CentreSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 25 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TCR Benelux Belcar Trophy.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons