van der Horst

TCR Benelux Trophy: Sprintraces 1-2: Tweemaal Stefano Comini

ComToYou -  Audi RS3 LMS
ComToYou - Audi RS3 LMS
Zondagmorgen werden op het circuit van Spa de twee eerste sprintraces van de TCR Benelux Trophy betwist. In beide heats ging de zege naar Stefano Comini in de Audi RS3 LMS van Comtoyou Racing. Benjamin Lessennes (Boutsen Ginion Racing Honda Civic) en Jean-Karl Vernay (Team WRT VW Golf) namen tweemaal de overige podiumplaatsen in, Lessenes werd tweede in race 1 en derde in race 2, terwijl Vernay een omgekeerd resultaat liet optekenen.
Team WRT - VW Golf TCR
Team WRT - VW Golf TCR
Comini startte de eerste sprintrace van op de vijfde plaats, maar op het einde van de eerste ronde had de Zwitser zich al opgewerkt naar de kop van het veld. De van de pole vertrokken Fred Caprasse volgde op de tweede plaats voor Benjamin Lessennes en Jean-Karl Vernay. Caprasse  ging voorbij aan Comini, maar de Opel-rijder kreeg vijf seconden straftijd voor een valse start en maakte dus geen aanspraak meer op de zege. Voor Comini volstond het aan te klampen aan de Astra om de zege binnen te halen, maar in de voorlaatste ronde nam de Zwitser de koppositie over, terwijl Caprasse nog een plaats verloor aan Lessennes en in de eindstand als vierde werd geklasseerd na Vernay. Guillaume Mondron (Delahaye SEAT) werd vijfde, terwijl Sam Dejonghe de RACB National Team SEAT naar de zesde plaats loodste voor Giacomo Altoè (VW Golf), Stan van Oord (Audi RS3 LMS), Matthieu Detry (VW Golf) en Kevin Abbring (Peugeot 308).

Kevin Abbring - DG Sport Peugeot 308
Kevin Abbring - DG Sport Peugeot 308
Stephane Lémeret en ook Armand Fumal (Milo Racing Golf) kwamen niet meer aan de start. Kevin Abbring werd al bij de start uitgeschakeld na een contact, de beschadigde Peugeot diende van de rechte lijn weggehaald te worden. Ook Stan van Oord en Sam Dejonghe rdeelden in de klappen waardoor de gele SEAT de pits moest opzoeken en Dejonghe slechts drie ronden kon afwerken en niet geklasseerd werd. De rest van de race kende een rustiger verloop, Comini nam van bij de start de leiding terwijl Vernay opschoof voorbij Lessennes naar plaats twee. De posities zouden niet meer wijzigen, Caprasse finishte als vierde voor Mondron, Detry, Altoe en Paul Sieljes. Slechts negen wagens werden geklasseerd. De Brit Brett Lidsey won tweemaal het klassement bij de Clio Cup Benelux.

Foto's: Marnik Mouchaers & Niels Vaeck  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons