van der Horst

TCR Benelux Trophy: Voorbeschouwing Benjamin Lessennes

Met een zege in Mettet aan het eind van het seizoen bewees Benjamin Lessennes in 2016 dat hij voorin kan meedraaien in de TCR Benelux. De jonge Namenaar, eind juni wordt hij er 18, wist dus een geslaagde overstap van het karten naar de toerwagenracerij te maken. Het maakt zijn zegehonger voor het seizoen 2017, dat dit weekend in Spa-Francorchamps van start gaat, er alleen maar groter op…
  • STX Motorhomes
Voor zijn tweede seizoen in de TCR Benelux koos Benjamin Lessennes voor continuïteit en koos hij opnieuw voor de Honda Civic TCR van Boutsen Ginion Racing. Hij is er zeker van dat die trouw één van zijn troeven wordt: “Dankzij een testdag in Zolder vorige week kon ik opnieuw wennen aan mijn Honda Civic TCR. En daar kon ik al vaststellen dat het verschil met vorig jaar heel groot is!”, lacht de drievoudige Belgische kartingkampioen. “De twijfel van vorig jaar is helemaal weg. Ik ben helemaal geïntegreerd in het team, ik ken de wagen door en door en heb een uitstekende relatie met mijn ingenieur Kevin Boutsen – zoon van Thierry. Hij heeft heel wat aan de afstellingen gewerkt en de Civic die ik donderdag bestuurde past me perfect. Ik heb dan ook heel wat meer vertrouwen dan in 2016!”

Enkele dagen voor de start van het seizoen, dit weekend in de Ardennen, koestert Benjamin dan ook hogere ambities. “Het doel is zo dikwijls mogelijk op het algemene podium te klimmen en te winnen bij de Juniors”, geeft hij toe. “Maar ik weet dat je ook op regelmaat moet spelen wil je een rol van belang spelen in de titelstrijd. Je hoeft niet noodzakelijk alle wedstrijden te winnen. Het wordt belangrijk het hoofd koel te houden, fouten te vermijden en zo dikwijls mogelijk proberen punten te scoren. Als we daar in slagen, zullen ze aan het eind van het seizoen met ons rekening moeten houden!”
 
Naast de steun van zijn trouwe partner Coyote (de referentie als het gaat om rijhulpsystemen) kan Benjamin ook rekenen op de steun van Meta System (een industrieel bouwbedrijf), Honda Ring Motor (merkverdeler in Anderlecht) en L’Atelier 112 (een koetswerkbedrijf uit Limal). Allemaal bedrijven die de kaart van de jeugd en dynamisme trekken en hun imago graag aan de rijder van de Honda Civic TCR #2 verbinden. “En ik ben vast van plan ze gelijk te geven”, stelt Benjamin. “Het hoeft niet meer gezegd dat ik ontzettend gemotiveerd ben. Ik kan haast niet meer wachten tot de start van het seizoen!”

Benjamin Lessennes press  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons