van der Horst

TCR Benelux Trophy: Voorbeschouwing van de organisatoren (+ deelnemerslijst)

TCR Benelux
TCR Benelux
Na een lange winter van hard werken is Kronos Events, promotor van TCR Benelux, erin geslaagd om een knap startveld bij elkaar te krijgen voor de eerste manche van de tweede uitgave van TCR Benelux, die a.s. weekend op het Circuit van Spa-Francorchamps wordt betwist.
Het deelnemersveld oogt alvast mooi, met bovenaan de #1 Honda Civic van uittredend TCR Benelux-kampioen Stéphane Lémeret, die dit jaar een beroep doet op de diensten van Tom “Flying Dutchman” Coronel, die dit jaar tevens van de partij is in FIA WTCC. Ook nu weer heten de tegenstanders in de titelstrijd in één adem Honda-maatje Benjamin Lessennes, de SEAT Delahaye van Edouard en Guillaume Mondron en de VW’s van Junior-kampioen Romain de Leval en het onuitgegeven duo Maxime Potty-Mathieu Detry, zonder Sam Dejonghe-Denis Dupont, de vertegenwoordigers van het RACB National Team, niet te vergeten.

Nieuw zijn alleszins de twee Audi’s RS 3 LMS van Bas Koeten Racing die onder de vlag van KNAF, de Nederlandse federatie, het Nederlandse kwartet Willem Meyer-Paul Sieljes en Mika Morien-Stan van Oord kennis laat maken met het TCR-sprintwerk, wat ondertussen ook bekend staat als deur aan deur-gevechten op het scherp van de snee!

Een derde Audi RS 3 LMS komt er voor de gelegenheid van het Belgische ComToYou Racing met niemand minder dan Stefano Comini, uittredend kampioen in TCR International Series. De Zwitser, die vorig jaar in Colmar-Berg al kennismaakte met TCR Benelux, krijgt het gezelschap van Sheldon Van Der Linde, de 17-jarige Zuid-Afrikaan die we kennen van de Audi Sport TT Cup.

DK Racing tenslotte komt met de nieuwe VW Golf GTi een eerste keer, even, proeven van TCR Benelux en voor de vuurdoop kan Jonas De Kimpe rekenen op de ervaring van Luc De Cock, die precies 40 jaar geleden in de 24 Uren van Spa het stuur deelde van de oer-Golf GTI met Bernard “Autographe” de St.Hubert en Daniël Herregods, de kersverse koersdirecteur in TCR Benelux!

In afwezigheid van de Alfa Romeo Giulietta van Renga/Charleroi on Tracks, die pas later op het seizoen terugkeert, is Peugeot het zesde merk in TCR Benelux met de 308 DG Sport Compétition voor Fransman Aurélien Comte en een nog bekend te maken tweede man.

Op het ogenblik dat deze lijntjes verschenen was men binnen de rangen van enkele teams nog bezig met rondkrijgen van het in lijn brengen van extra smaakmakers…

Naast de vertrouwde TCR-auto’s komt dit jaar de Renault Clio Benelux Cup de rangen versterken en daar mogen we ons verwachten aan een fikse “race in de race” tussen Sven Van Laere-Thomas Piessens, Filip Uyttendaele-Gregory Eyckmans en Engelsman Brett Lidsey.

Vermelden we nog dat TCR Benelux dit jaar elk weekend borg staat voor liefst 220 minuten track time en er opnieuw vijf races op het programma staan: zaterdag om 16u55 is er de Qualifying Long Race en zondag volgt de eerste van de vier sprints van 20 minuten om 10u30, waarna om 16u50 afspraak wordt gegeven voor de finale twee sprintjes!

Na de afspraak in de Ardennen wordt koers gezet naar het Nederlandse Circuit Zandvoort voor de Jumbo Familie Racedagen Driven by Max Verstappen, vorig jaar nog goed voor zo’n 100.000 toeschouwers!

 

Deelnemerslijst TCR Benelux – Round 1 (onder voorbehoud)

 
1- 1. Honda Civic – Boutsen Ginion Racing – Lemeret-Coronel
2- 2. Honda Civic – Boutsen Ginion Racing – Lessennes-TBA
3- 4. VW Golf – Delahaye Racing – De Leval-TBA
4- 5. SEAT Léon - Delahaye Racing– Mondron-Mondron
5- 7. SEAT Léon - Team WRT – Dejonghe-Dupont
6- 52. VW Golf - Team WRT – Potty-Detry
7- 56. Audi RS3 - Bas Koeten Racing – Meyer-Sieljes
8- 64. VW Golf – DK Racing – De Kimpe-De Cock
9- 66. Audi RS3 - Bas Koeten Racing – Morien-van Oord
10- 20. VW Golf – Milo Racing – TBA-TBA
11- 8. Peugeot 308 - DG Sport – Comte-TBA
12 - 6. SEAT Léon - Ferry Monster Autosport– TBA-TBA
13- 12. Audi RS3 – ComToYou Racing – Comini-Van der Linde
14 – 111. Renault Clio – Bas Koeten Racing – Van Laere-Piessens
15 – 112. Renault Clio – MRM Racing – Lidsey
16 – 196. Renault Clio – Renault Oudenaerde – Uyttendaele-Eyckmans

Kronos Events press  • MF Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons