van der Horst

Zandvoort: Jeffrey Van Hooydonk met Ghislain Cordeel - Loris Hezemans met Olivier Hart

Tom Coronel/Jamie Jason Vandenbalck - Bas Koeten racing Seat Leon TCR
Tom Coronel/Jamie Jason Vandenbalck - Bas Koeten racing Seat Leon TCR
De TCR Benelux trekt steeds meer bekende namen aan, tekenden in Spa onder meer Tiago Monteiro, Tom Coronel en Vincent Radermecker present, dan maakt bij de tweede manche in het kader van het DTM weekend te Zandvoort naast Norbert Michelisz ook Jeffrey Van Hooydonk zijn opwachting. Van Hooydonk vroeger nog actief in de Formule 3000 en ooit nog testrijder in de Formule 1 zal in Nederland de Seat Leon besturen van Bas Koeten Racing. Waarmee Coronel nog in Spa uitkwam. Zijn ploegmaat wordt de zeventienjarige Ghislain Cordeel. Loris Hezemans, die in Spa de Seat Leon van Ferry Monster deelde met Vincent Radermacker, krijgt in Zandvoort de eveneens zeventienjarige Olivier Hart naast zich.
  • Shopa
Jeffrey Van Hooydonk
Jeffrey Van Hooydonk
Jeffrey Van Hooydonk kijkt er naar uit om nog eens deel te nemen aan een echte sprintwedstrijd, maar de Vlaming neemt voornamelijk ook deel om zijn beschermeling Ghislain Cordeel in de kijker te zetten. De 17 jarige jongeling maakt kortelings zijn debuut in de Formule Renault 2.0 in het kader van de 24 uren van Spa en krijgt nu de kans om nog wat extra ervaring op te doen. Van Hooydonk zal de prestaties van disipel nauwlettend in het oog houden en om hem bij te staan met het nodige advies. Bovendien brengt de deelname van Ghislain Cordeel hem de nodige aandacht op nog voordat hij aan zijn formule Renault campagne begint.

Ferry Monster Autosport - SEAT Léon
Ferry Monster Autosport - SEAT Léon
Loris Hezemans krijgt dan weer Olivier Hart naast zich, Olivier is de zoon van David Hart die over enkele jaren nog uitkwam in de Belcar met zijn Viper en ook GT1 reed onder de vlag van Carsport Holland. De laatste jaren zien we David Hart voornamelijk terug in Historic Races waar hij regelmatig team vormt met zijn zoon Olivier.

Foto's: Niels Vaeck & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Benelux op donderdag 30 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort DTM.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons