van der Horst

Zandvoort: Nederland boven in sprintraces 3 en 4

Jaap van Lagen - Certainty Audi RS3 LMS
Jaap van Lagen - Certainty Audi RS3 LMS
Jaap van Lagen (Certainty Audi RS3 LMS) heeft op het circuit van Zandvoort in de late namiddag een ware demonstratie gegeven en beide laatste sprintraces gewonnen. Met Tom Coronel (Boutsen Ginion Racing Honda) stond er in race 3 ook nog een Nederlander op plaats twee. De Fransman Aurélien Comte werd tweede in de laatste race van de dag nadat hij al derde was gefinisht in de sprintrace 3. Weinig goed nieuws van de Belgen in deze twee races; Guillaume Mondron (Delahaye Racing Team VW Golf) was tweemaal onze beste vertegenwoordiger, hij eindigde vierde in de derde sprintace en slechts vijfde in de slotrace.
Guillaume Mondron - Delahaye Racing Team VW Golf
Guillaume Mondron - Delahaye Racing Team VW Golf
Jaap van Lagen was het beste weg bij de start van race 3 en nam enkele wagenlengtes voorsprong op Tom Coronel die voorbij Guillaume Mondron gegaan was. Van Lagen werd niet meer bedreigd en de Nederlander won voor landgenoot Tom Coronel en de Fransman Aurélien Comte (DG Sport Peugeot 308 Cup) die nog voorbij Mondron was geraakt. Mondron behield nog net zijn vierde plaats tegenover een opzittende Mika Morien (Bas Koeten Racing Audi RS3). Pepe Oriola (Ferry Monster Autosport SEAT) kwam als zesde over de lijn voor Maxime Potty en Aurélien Panis in de Boutsen Ginion Racing Honda.

Geen geluk voor Sam Dejonghe die slechts een tiende plaats wist te behalen.
Geen geluk voor Sam Dejonghe die slechts een tiende plaats wist te behalen.
Bij de start van de vierde sprintrace liet van Lagen zich verrassen door Comte, maar een ronde later nam de Nederlander de leiding terug over van de Fransman. Coronel volgde op plaats drie met achter hem Mika Morien en Pepe Oriola. Coronel werd echter het slachtoffer van een klapband en hij ging hard de banden in, ook Potty kwam in aanraking met de vangrail en voor beide rijders was de race over. De wedstrijdleiding stuurde de safety car de baan op en het is achter de safety car dat de rijders de race finishten. Van Lagen zegevierde voor de tweede maal voor Comte, Morien, Oriola, Mondron en Dillon Koster (Certainty Racing Team Audi RS3). Mondron was trouwens de enige Belg die in de top tien finishte!

--- Uitslag sprint race 3 TCR Benelux Zandvoort 2017 (pdf) ---
--- Uitslag sprint race 4 TCR Benelux Zandvoort 2017 (pdf) ---

Foto's: TCR Media & Racing International Photography  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons