van der Horst

TCR Europe-deelnemerslijst 2019 telt 31 rijders

TCR Europe
TCR Europe
De Hungaroring maakt zich eind april (27-28/4) op voor een druk weekend met de komst van zowel de WTCR als de TCR Europe Series, annex het in de laatstgenoemde serie geïntegreerde TCR Benelux -kampioenschap. Geen wonder dus dat TCR Europe na een veelbelovende start in 2018 in de lift zit met maar liefst 31 rijders en zeven verschillende merken. De deelnemerslijst die vandaag werd vrijgegeven toont een mix van ervaren piloten en racewinnaars die al dan niet naast een WTCR-stuur grepen en jong opkomend talent dat de serie als springplank ziet om naar de door constructeurs gesteunde WTCR-serie door te stoten.
Achter de tricolore vlag stappen maar liefst vier Belgische teams op. DG Sport Compétition (Peugeot 308 TCR) mikt met Fransman Aurélien Comte op een vervolg van zijn succesrijk WTCR-debuut vorig jaar.
Team WRT zoekt de met Jean-Karl Vernay behaalde titel te verlengen met de Urugyaan Santiago Urrutia (Audi RS3 LMS) of  TCR Benelux-vice kampioen Maxime Potty (VW Golf GTI TCR) die na een jaartje bij Comtoyou terugkeert naar het team uit Baudour.  Dat zelfde Comtoyou Racing heeft met de 19-jarige Antwerpenaar Gilles Magnus (Audi RS3 LMS) slechts één ijzer in het vuur nu Denis Dupont amper tien dagen voor de openingsmeeting om budgettaire redenen moest afhaken.

Boutsen Ginion Racing van zijn kant zet de samenwerking met Tom Coronel (Honda Civic Type R FK7) dit jaar verder op een lager echelon, de Nederlander betwist daarnaast ook het WTCR en zal daarom op de Hungaroring worden vervangen door Stéphane Lémeret.
Het Franse JSB Compétition rijdt onder Belgische licentie en komt aan de start met teambaas Julien Briché himself (Peugeot 308 TCR) en de Franse amazones Lilou Wadoux (Peugeot 308 TCR) en Marie Baus-Coppens (Cupra TCR).

Nog even meegeven dat ook Fransman John Filippi een trede op de TCR-ladder afdaalt en dit seizoen uitkomt voor Vuković Motorsport waar Eric Nève zijn schouders onder het Renault Mégane RS TCR -project zet.

Deelnemerslijst TCR Europe 2019 

2019 TCR Europe Series – kalender
 
27/28 april – Hungaroring, Hungary (FIA WTCR) *°
24/26 mei – Hockenheimring, Germany (International GT Open) *
8/9 juni – Circuit de Spa-Francorchamps, Belgium (International GT Open) *
13/14 juli – Red Bull Ring, Austria (International GT Open) *°°
3/4 augustus – Motorsport Arena Oschersleben, Germany *
21/22 september – Circuit de Barcelona Catalunya, Spain (International GT Open) *
12/13 oktober – Monza ENI Circuit, Italy (International GT Open) *°
 
* Samen met TCR Benelux
° Samen met TCR Eastern Europe
°° Samen met TCR UK

Foto: Hans van OnsemSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR Europe op donderdag 18 april 2019.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons