van der Horst

Red Bull Ring: Maxime Potty: “Ik had meer van dit weekend verwacht”

Maxime Potty wist dat de vierde afspraak van TCR Europe, op de Red Bull Ring in de Oostenrijkse Alpen, niet eenvoudig zou zijn. De oorzaak: het principe van “Compensation weight” dat alle Volkswagen Golf GTI TCR verplichtte om 50 kg extra ballast mee te sleuren. De Team WRT-rijder kon de schade evenwel beperken door in beide wedstrijden op de achtste plaats te eindigen. “In de punten eindigen bij de twee manches is zeker geen slecht resultaat, maar ik had na de trainingen en de kwalificaties meer verwacht van dit weekend”, erkende Maxime.
Na afloop van de vrije trainingen, liet de 19-jarige Belg zich opmerken bij de kwalificaties met een 6e tijd. Dat beloofde voor het vervolg! Maar zijn vrees over de 50 kg ballast werd bevestigd zaterdag, in Race 1: “Doordat de wagen zwaarder was, werden de banden en remmen veel sneller warm dan normaal. Daarom had ik moeite om de aansluiting met mijn concurrenten te behouden bij de hernemingen. De paar plaatsen die ik was kwijtgespeeld bij een matige start bleken dus zeer moeilijk, zo niet onmogelijk, om terug te pakken.”
 
Door het systeem van de omgekeerde startgrid voor de eerste tien uit de kwalificaties mocht Maxime op zondag vanaf de vijfde plaats op de startgrid vertrekken, vastberaden om te profiteren van zijn goede uitgangspositie. “Ik kende een goede start, al zat ik wat ingesloten. Maar als snel dook de regen op en de wedstrijd werd wat chaotisch”, vertelt de jonge man uit Hamoir. “Ik heb ook een foutje gemaakt waardoor ik in het klassement omlaag tuimelde. Vervolgens heb ik me terug richting de voorste gelederen kunnen knokken om dan plots bijna zonder remmen te vallen in de eerste bocht. Gelukkig verloor ik enkel wat tijd met rechtdoor te gaan en kon ik afsluiten op de 8e plaats.”

Ondanks twee op zijn zachtst uitgedrukt bewogen races in Spielberg, bekleedt Max momenteel de 7e plaats in de voorlopige rangschikking, ofwel een plaats beter dan bij het verlaten van Spa-Francorchamps. “Dat bewijst eens te meer dat alles nog open ligt in dit kampioenschap”, merkt de Volkswagen-rijder op. “En het is precies daarom dat ik het spijtig vind dat ik niet beter heb kunnen presteren.”
 
Het is daarom met de ambitie om te winnen dat Maxime Potty de blik richt op de volgende meeting van het Europese Kampioenschap voor toerismewagens, voorzien op 3 en 4 augustus op het circuit van Oschersleben. “Het is een piste waarop we reeds getest hebben, wat ons meteen een goede basis geeft om op verder te werken”, vertrouwt hij ons toe. “In elk geval ben ik vastberaden om alles te geven om zo opnieuw op het podium te eindigen en op te rukken in de rangschikking. Met 25 punten achterstand op de voorlopige Top 3 en 85 punten te verdelen per weekend, blijft alles mogelijk aangezien er nog 3 meetings worden verreden. Ik zal dus tot het bittere eind het beste van mezelf blijven geven!”

Persbericht Maxime PottySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Europe op dinsdag 16 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons