Spa GT Open: Maxime Potty opnieuw op het podium in race 2

Julien Briché - JSB Compétition Peugeot 308
Maxime Potty (Comtoyou Racing Volkswagen Golf GTI) stond zondag in Spa voor de tweede opeenvolgende maal op het TCR Europe podium. Onze landgenoot, zaterdag nog tweede in race 1, behaalde zondag de derde plaats. Winnaar werd Kris Richard (Target Competition Hyundai) maar hij werd bestraft voor een aanrijding met de Peugeot van Briché waardoor de zege alsnog naar Julien Briché (JSB Compétition Peugeot 308) ging.
Start race 2 TCR EU
Al bij de start was de race over voor Stefano Comini die zijn Honda aan de kant moest zetten met elektrische problemen. Richard nam al snel de koppositie over van Reece Barr, terwijl Jean-Karl Vernay (Leopard Lukoil Racing Audi RS3 LMS) al was opgeschoven van plaats tien naar plaats vijf. Josh Files kwam vroeg in de race postvatten op plaats twee, maar werd achterna gezeten door Potty, Briché, Vernay en Mikel Azcona. Een safety car periode, om de wagen van Attila Tassi die stil stond in Les Combes weg te takelen, maakte tijdelijk een einde aan de strijd om de tweede plaats.

Maxime Potty - Comtoyou Racing Volkswagen Golf GTI
Bij de herstart behield Richard de leiding, maar Files viel weg met een elektrisch probleem zodat Briché op plaats twee kwam postvatten met Vernay in zijn kielzog. Met nog twee ronden te gaan kwam, het tot een contact tussen Briché en Vernay in de Busstop Chicane en voor de Audi-rijder was de race voorbij. Briché zette daarna nog een aanval in op de leider, maar kwam ook in contact met de wagen van Richard, waarop de Fransman besloot om het bij zijn tweede positie te houden. Potty kwam als derde over de streep met vlak achter hem de Cupra van Mikel Azcona. De vijfde plaats was voor Stian Paulsen.

De koersdirectie achtte echter Richard veranwoordelijk voor de aanrijding met Briché en bedacht hem na de race met 1 seconde straftijd waardoor de zege nu toekwam aan de Peugeot-rijder. Maxime Potty behoudt zijn derde plaats.

Foto's: Racing International Photography & Niels Vaeck

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Europe op zondag 10 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa.