van der Horst

TCR Europe Vallelunga: Franco Girolami op pole

Franco Girolami - Monlau Motorsport CUPRA
Franco Girolami - Monlau Motorsport CUPRA
Franco Girolami vierde in Vallelunga zijn terugkeer naar de TCR Europe-serie met de pole in een schemerduistere kwalificatiesessie laat op vrijdagavond. Hiermee bezorgde de Argentijn, reeds TCR Europe-kampioen in 2022, ook de debuterende CUPRA Leon VZ TCR en diens Monlau Motorsport-team meteen een eerste pole.
Girolami zette zowel in Q1 als in Q2 de snelste tijd neer, een kleine twee tienden sneller dan nieuwkomer Ignacio Montenegro in zijn ALM Motorsport Honda. Aurélien Comte (SP Compétition CUPRA) moest vrede nemen met de derde tijd. 

Minder goed verging het Honda-rijders Ruben Volt en Dusan Borkovic.  Beide rijders zagen meerdere ronden geschrapt wegens overschrijden van de baanlimieten. Borkovic kwam hierdoor op P11 te staan maar schoof door naar P10 - goed voor de pole in race 2 - doordat GOAT Racing-teamgenoot Ruben Volt na een identieke inbreuk geen competitieve ronde neerzette en vanavond klokslag 18u05 vanuit laatste stelling vertrekt. 

Girolami pakt ondertussen de eerste punten van het seizoen met de pole voor Race 1 en lijkt klaar voor een spannend duel met landgenoot Montenegro. 

Uitslag Kwalificatie

Foto: WSC Group



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR Europe op zaterdag 20 april 2024.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons