van der Horst

TCR International Series op kruissnelheid in Portimao

Nicki Thiim - Liqui Moly Team Engstler Audi TT
Nicki Thiim - Liqui Moly Team Engstler Audi TT
Amper vijf dagen na de manche in Valencia vinden de deelnemers aan de TCR International Series elkaar terug op de Autódromo Internacional de Algarve. In het Portugese Portimao verdedigt Target Competition-rijder Stefano Comini zijn leidersplaats. De Zwitser kwam dankzij zijn zege in de tweede Valencia-wedstrijd opnieuw bovenaan de puntentabel te staan waar hij 15, resp. 17 punten meer telt dan Gianni Morbidelli (WestCoast Racing) en Pepe Oriola (Team Craft-Bamboo Lukoil), in het eigen Valencia overtuigend winnaar van race 1. Als gevolg van hun successen krijgen de heren dit weekend extra ballast mee aan boord: 30 kg voor Oriola, 20 kg voor Comini en 10 kg voor de Deen Michel Nykjaer. Net als in Valencia komen ook nu 17 rijders aan de start, al noteren we wel enkele verschuivingen.
Het Liqui Moly Team Engstler zet dit weekend vier wagens in: twee Audi's TT voor de Deen Nicki Thiim en de Zuid-Afrikaanse youngster Kelvin van der Linde en twee  SEAT Leon voor Mikhail Grachev en Lorenz Veglia. Teambaas Franz Engstler zelf komt in Portugal niet in actie.

Oscar Nogués behoudt na een sterke beurt in Valencia zijn Opel Astra-zitje bij Campos Racing waar hij wordt geflankeerd door Armando Parente. Nieuwkomer voor dit ene weekend is het Portugese Veloso Motorsport dat twee SEAT's inzet voor José Monroy en Francisco Mora.
 
Met betrekking tot de Balance of Performance blijft het minimumgewicht van alle SEAT Leon's behouden op 1.260 kg, rijder inlcuis. Beide  Audi's TT en  Opel Astra komen opnieuw resp. 30 en 35 kg lichter aan de start.  De drie  Honda Civic's van WestCoast Racing wegen nog steeds 35 kg zwaarder dan de SEAT's, omdat zij gebruik maken van een raceschakelbak. Een handicap die de Japanse wagens in Valencia zwaar op de maag lag en die hen, te oordelen naar het resultaat van de vandaag verreden testritten, ook in Portimao parten zou kunnen spelen.

Het format dan: zaterdag staan twee vrije oefenritten en de kwalificatiesessies (Q1+Q2) geprogrammeerd; beide races worden op zondag verreden en wel om 12u35 en 14u05 (plaatselijke tijd!)

Zoals gezegd kon er vrijdag vier keer één uur worden gestest. In de voormiddag trokken de SEAT's Leon van Jordi Gené en Pepe Oriola het laken naar zich toe maar na de pauze toonde Audi TT-rijder Nicki Thiim zich de snelste. De voormaliger  Porsche Supercup-kampioen ging in het gecombineerd resultaat met 21/100sten Gené vooraf. Honda Civic-snelste Gianni Morbidelli moest vrede nemen met een zevende chrono.

Foto: TCR Intl.Series
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op vrijdag 8 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Portimão.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons