van der Horst

TCR Spa 500: Nabeschouwing van AC Motorsport

De eerste editie van de TCR SPA 500 heeft op overtuigende wijze het potentieel getoond van de toerwagens uit de categorie TCR, een categorie die enkel nog kan groeien. Vanaf 2020, met een datum begin mei, zal de race zelfs alleen nog meer wagens aantrekken. De eerste editie van de dubbele race rond de klok, toonde aan dat de wagens uit TCR perfect in staat zijn om een race van 24 uur te betwisten. Bovendien viel ook het potentieel op van het Belgische team AC Motorsport, dat niet minder dan drie Audi RS 3 LMS TCR aan de start bracht, wagens die als 2de, 3de en 4de in de categorie PRO/AM over de meet kwamen!
  • Circuit Zolder
“Voor AC Motorsport is deze eerste editie van de TCR SPA 500 een erg grote uitdaging geweest”, vertelt Arnaud Quédé, verantwoordelijke van het team uit Couthuin. “De terugkeer van Stéphane Perrin maakte dat er woensdag nog een extra Audi RS 3 LMS TCR zijn opwachting maakte, een wagen die als een horloge draaide. Deze bemanning bestond uit Vincent Radermecker, Mathieu Detry – die de derde snelste chrono van het weekend neerzette! – en de Brit Stewart Lines. Zij reden een perfecte wedstrijd, waarbij voorop stond om geen fouten te maken, in toch wel erg moeilijke weersomstandigheden. De auto finishte als vijfde en tweede in de categorie PRO/AM. Uiteraard zijn we daar tevreden over.” 

De beide Audi RS 3 LMS TCR van Teamwork Huff Motorsport, de #852 van Hui-Wong Yat Shing-Poon Tak Chun-Hsieh en de #22 van Yan-He-Wei-Chuang, waren ook bolides van AC Motorsport, maar de wagens stonden voor de gelegenheid in de kleuren van het team van Rob Huff! “Het team van Huff is actief in Azië en Engeland, waar ze met Audi en Volkswagen racen”, gaat Arnaud Quédé verder. “Zij konden hun eigen wagens moeilijk naar hier transporteren en dus zocht het team een alternatief, wat resulteerde in een joint venture AC Motorsport/Teamwork Huff Motorsport. Zodoende moesten we op zoek naar een bredere technische staff, liefst mensen met een ervaring op vlak van TCR-wagens. Rob Huff, was present als coach en teammanager, en de samenwerking met hem was perfect. De Aziatische rijders ontdekten de omloop in de Ardennen en dat in zeer moeilijke weersomstandigheden en dat was niet altijd makkelijk. Toch slaagden zij er hier in om als derde en vierde in de categorie PRO/AM te finishen. AC Motorsport behaalde zo een mooie drie op drie met de wagens, wat zeer knap was in deze eerste, moeilijke editie van de TCR SPA 500!”

In afwachting van de editie 2020 volgende lente, zal AC Motorsport eerst richting Texas, USA, trekken, waar de Audi RS 3 LMS TCR van Stéphane Perrin, Vincent Radermecker, Tom Boonen en James Kaye de 24H COTA USA zal rijden, de laatste manche van de 24H Series 2019 en dat midden november. “Iedereen weet nu, sinds Francorchamps, dat het team drie soortgelijke bolides heeft, die kunnen verhuurd worden”, aldus nog Arnaud. “Die Audi TCR passen ook perfect in de Hundred Series by BGDC, het Belcar Endurance Championship of andere. De finales van die reeksen hebben plaats in Spa-Francorchamps voor de BGDC en in Assen voor het Belcar Championship, respectievelijk over twee weken en volgend weekend.”

Wie interesse heeft om met deze schitterend machines te race, het volgend seizoen voor te bereiden of met het team AC Motorsport te werken, kan contact opnemen…

Persbericht AC MotorsportsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op dinsdag 15 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TCR Spa 500.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons