van der Horst

TCR Spa 500: FordStore Feyaerts neemt de leiding voor Ford Van den Bossche

FordStore Feyaerts - Ford Fiesta Sprint Cup
FordStore Feyaerts - Ford Fiesta Sprint Cup
De schier 100.000 toeschouwers die aanwezig tekenden tijdens de Gamma Race Days waren er getuige van dat Bert Longin twee keer aan het langste eind trok – en er ook de Nederlandse thuisrijders allemaal achter zich liet in de Dutch Belgian Super Star! - en alzo FordStore Feyaerts #24 opnieuw aan de leiding bracht van het Ford Dealer Team Championship ! Ford Van den Bossche #32 wist met Kenny Herremans de schade te beperken maar voelt steeds meer de hete adem van Vanspringel Automobiles Wavre #25 dat rekent op David De Saeger.
“Als je rijder goed en beter scoort dan de concurrentie, heeft dat automatisch effect in de puntenstand van het Ford Dealer Team Championship,” stelt Tom Feyaerts van de genoemde Ford-garages in Aarschot en Haacht. “Voor mij is het duidelijk dat de drie titelkandidaten ook de hoofdrol gaan spelen in het Ford Dealer Team Championship. Veel zal afhangen wie van de drie in de resterende meetings naast de prijzen grijpt, want dan zullen we meteen weten welke twee spelers overblijven voor zowel de eindstrijd bij de rijders als het Ford Dealer Team Championship!”

Vorig jaar wisselden Bert en Stienes Longin al te vaak het zitje af waardoor ze in de eindafrekening zo goed als kansloos waren en zich overigens in de finale lieten vervangen door de toen debuterende Tom Feyaerts.

“Mijn opdracht bestond eruit om voldoende punten te scoren en zo de kroon te beveiligen voor FordStore Feyaerts in het Ford Dealer Team Championship. Nu staan we er beter voor en gaan we resoluut voor de twee titels. Ikzelf ga hierin als rijder geen enkele rol spelen. Er is immers geen cumul met de punten van Bert en die ik scoor met de #4 Ford Feyaerts Aarschot. Mijn rol als rijder beperkt zich tot zuiver amusement, race na race vooruitgang boeken en zo mijn plaatsje opeisen in het woelige peloton!”

Niels Lagrange by FordStore Morren Motor
Niels Lagrange by FordStore Morren Motor
In tegenstelling tot vorig jaar dienen Ford-verdelers die meerdere auto’s laten rijden immers niet op voorhand één auto te nomineren. Voortaan scoort elke auto, elk nummer van een Ford-verdeler punten en worden er soms andere roepnamen gebruikt van één van de Ford-concessies. Zo zien we dat Ford Peerlings nv Pelt 4de is met de #98 (Philippe Huart), 5de met de #99 (Dylan Derdaele) terwijl Bart Versluys in de #97 onder de vlag van Peerlings Lommel op de 9de plaats staat. In Spa is Dylan Derdaele evenwel niet van de partij en dat heeft alles te maken met het samenvallen van TCR Spa 500 met American Festival op Circuit Zolder…

“Dylan en Belgium Racing geven er de voorkeur aan om alles te concentreren rond de deelname in Belcar en NASCAR,” verduidelijkt Philip Peerlings. “In het Ford Dealer Team Championship spelen wij hierdoor Philippe Huart nu uit als onze kopman, terwijl Bart Versluys overstapt op de #99 en alzo de nodige extra punten kan scoren voor Ford Peerlings nv Pelt. Er was even sprake van om een jonge rijder een eerste kans te geven in de Fiesta Cup, ter voorbereiding van een full seizoen in 2020, maar ook hier maakte een ander programma het moeilijk voor het verwezenlijken van diens komst achter het stuur van de #99. Voor de Finale Races op TT Circuit Assen is Dylan uiteraard opnieuw van de partij
 
Bij Vanspringel Motorsport komt Nathan Vanspringel in de #29 uit voor Vanspringel Automobiles Brussels en is 6de in de tussenstand. Uiteraard heeft de jonge Nathan in de eerste plaats oog voor de strijd in de Junior Ford Fiesta Sprint Cup.

FordStore Vanspringel
FordStore Vanspringel
“Ford Vanspringel drie keer laten schitteren en dat wil zeggen drie keer kampioen worden,” klinkt Geoffrey Vanspringel vastberaden. “Hiervoor willen wij in Spa met David De Saeger winnen en zo dikke punten scoren in het Ford Dealer Team Championship. Parallel gaat broertje Nathan voor de Junior en, ja, er is nog een vierde missie en dat is Nathan zo hoog mogelijk zien finishen in het algemeen klassement!”

Ford Peerlings
Ford Peerlings
Junior-rivaal Alexander Borgmans (#14) is voor FordStore Morren Motor 7de en na de éénmalige rit van Gilles Vervisch in de #30 is het deze keer debutant Mathieu Eloy die aan de slag gaat in die tweede auto van FordStore Morren Motor by Niels Lagrange. Het team van Niels kan natuurlijk twee keer scoren, vermits hij ook verantwoordelijk is voor de Fiesta #32 van uittredend kampioen Kenny Herremans.
“Ford Van den Bossche vierde met Kenny al de rijderstitel en nu gaan wij ervoor zorgen dat Kenny de titel kan verzilveren en Ford Van den Bossche bovenaan eindigt van het Ford Dealer Team Championship,” zegt Niels Lagrange. “Voor FordStore Morren Motor staat alles in het teken van de Junior-strijd met Alexander Borgmans en het debuut van Mathieu Eloy.”

Ford Dealer Team Championship: 1. #24 FordStore Feyaerts 134; 2. #32 Ford Van den Bossche 129; 3. #25 Vanspringel Automobiles Wavre 122; 4. #98 Ford Peerlings nv Pelt 107; 5. #99 Ford Peerlings nv Pelt 90; 6. #29 Vanspringel Automobiles Brussels 84; 7. #14 Ford Motor Morren 74; 8. #4 Ford Feyaerts Aarschot 61; 9. #97 Garage Peerlings Lommel 45; 10. #30 FordStore Morren Motor 17.

Ford Fiesta Sprint Cup
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op maandag 30 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TCR Spa 500.
  • Shopa

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons