TCR Spa 500: Kletsnatte baan zorgt voor spectaculaire races

Supercar Challenge @TCR Spa 500
De coureurs van de Supercar Challenge en de GT&Prototype Challenge hebben op het circuit van Spa-Francorchamps twee heftige races meegemaakt. De omstandigheden waren door de heftige regenval niet eenvoudig, waardoor veel rijders een slippartij hebben meegemaakt. Gelukkig zonder zware ongelukken, al waren er wel verschillende touchés.
Max Aschof - EDEKA Aschoff Racing Ginetta G58
In de eerste race was het nog Max Aschoff die ondanks de natte baan als eerste over de finish kwam en de GT-coureurs wist voor te blijven. Hij wist in de slotfase de Porsche van Jos Jansen te passeren, die wel de winnaar werd in de GT divisie. In de tweede race was het zo nat dat de LMP3's niet uit de voeten konden. De Mosler van de Spaanse equipe  Cintrano Gurrea-Morcillo Rodriguez was op een negende positie de snelste in de GT&Prototype Challenge. John de Wilde was de tweede race de snelste, hij won een kleine twee seconden voor Huub van Eijndhoven.

In de Supersport 1 verdeelden  de equipes De Kimpe-Huisman en De Borst-Van Oord de zeges. In Supersport 2 wisselden Leonard Hoogenboom en equipe Oosten-Teekens van positie. Oosten-Teekens won de eerste race en werd de tweede race tweede, Hoogenboom deed dat precies andersom.

Tim Schulte en Dillon Koster wonnen de eerste race in de Sport divisie en equipe Voet-Van den Broeck de tweede race. In de extra klasse Sport 2 won Jaxon Verhoeven de eerste race, in de tweede race liet zijn vader Jean-Pierre zien dat ook hij in de BMW Compact de snelste rijder in Sport 2 was.

Bij de Radicals won Luxemburger Alain Berg beide races voor zijn pupillen Antoine Mattéo en Hector Gouraud.