van der Horst

TCR Spa 500: Peugeot mikt op niets minder dan de zege

DG Sport Compétition - Peugeot 308 TCR
DG Sport Compétition - Peugeot 308 TCR
Dit weekend vindt de eerste editie van de TCR 500 plaats op het circuit van Spa-Francorchamps, een wedstrijd voor TCR bolides over 500 ronden of maximum 23 uren. Het aantal inschrijvingen bleef onder de verwachtingen, maar enkele bekende teams tekenen wel present. Bij Peugeot mikt men resoluut op de zege en rekent daarvoor op het Belgische DG Sport Compétition. Daarmee zou de Leeuw uit Sochaux aanknopen met diens laatste toerismezege in 2000.
Burton Racing - Peugeot 308 TCR
Burton Racing - Peugeot 308 TCR
DG Sport Compétition zal in de TCR 500 het Franse merk vertegenwoordigen en de 308 TCR van het Belgische team draagt dan ook de officiële kleuren van Peugeot. Bovendien delen drie officiële rijders van het merk het stuur van de wit-rode 308. TCR Europe piloten Aurélien Comte en Julien Briché krijgen het gezelschap van Teddy Clairet die uitkomt in de Peugeot 308 Racing Cup. Daarnaast kan men bij Peugeot ook rekenen op de 308 TCR ingezet door Burton Racing. Op die wagen vinden we een quintet van Belgische rijders terug met Pierre-Yves Corthals, Caren Burton, Armand Fumal, Olivier Meurens en Philippe Stéveny.

Foto's: Ronald Janssens & Burton Racing
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Europe op woensdag 2 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TCR Spa 500.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons