van der Horst

TCR Spa 500: Regen zorgt voor verwarring bij Supercar Challenge races

Max Aschof - EDEKA Aschoff Racing Ginetta G58
Max Aschof - EDEKA Aschoff Racing Ginetta G58
In het voorprogramma van de TCR Spa 500 race werden ook twee races voor de Supercar Challenge betwist waar de deelnemers avan de GT & Prototype Challenge het startveld vervoegden. Max Aschof (EDEKA Aschoff Racing Ginetta G58 LMP3) en John De Wilde (Speedlover Porsche 991 GT3 Cup) werden de winnaars van de twee door de regen verstoorde wedstrijden.
  • Heinz Performance
Regen in overvloed op Spa-Francorchamps
Regen in overvloed op Spa-Francorchamps
Bij de start van de eerste race, die op vrijdag plaats vond, bevonden zich nog een aantal wagens in de pitstraat waaronder ook de Lamborghini van Max Weering en de Porsche van De Wilde. Zij waren aangewezen op achtervolgen. Al snel moest de safety car uitrijden na een spin van een Spaanse Ligier. Max Aschof vertrok van op de pole en werd dus niet gehinderd door de spray, de Duitser reed dan ook comfortabel op kop. Maar na de pitstops was het verrassend Jos Jansen (JJ Racing Porsche 991 GT3 Cup) die de leiding in handen had. Maar hij kon een oprukkende Aschof niet achter zich houden, de Duitse Ginetta won voor de Porsche’s van Jansen en De Wilde. De Kimpe/Huisman (DK-Racing powered by FMA VW Golf TCR) wonnen de Supersport klasse.

John de Wilde - Speedlover Porsche 991 GT3 Cup
John de Wilde - Speedlover Porsche 991 GT3 Cup
Ook in de tweede ronde zorgde de regen voor verwarring. Jean-Pierre Lequeux (Prime Racing Ginetta G58) spinde al in de formatieronde en Weering reed in de eerste bocht n de start in op Aschoff waarbij beide wagens uitgeschakeld werden. De Porsche’s van Huub van Eijndhoven en John de Wilde kwamen alzo vooraan postvatten. De Porsche’s wisten hun posities te behouden in een chaotische race waar de safetycar tot driemaal toe moest uitrijden. Jaxon Verhoeven (Porsche 991 GT3 Cup) werd als derde geklasseerd, De Borst/Van Oord (Febo Racing Team Cupra) schreven de Supersport klasse op hun naam.

Foto's: Supercar Challenge
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zaterdag 5 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TCR Spa 500.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons