van der Horst

TCR World Tour naar Vallelunga

Autodromo Vallelunga Piero Taruffi
Autodromo Vallelunga Piero Taruffi
De Autodromo Vallelunga wordt het decor voor de derde TCR World Tour-meeting. Dat maakte promotor WSC Group vandaag bekend. De meeting kadert in een ACI Racing Weekend en wordt van 9 tot 11 juni betwist. Eerder doet de top van de TCR-piramide Portimão en Spa-Francorchamps aan. Na de afspraak iets ten noorden van Rome sluit een manche op de Hungaroring het Europese luik af. Eerder raakte bekend dat de World Tour ook in het Australische Bathurst neerstrijkt.
  • Powercars
De meeting wordt gepromoot en georganiseerd door ACI Vallelunga en de Automobile Club d'Italia die achttien TCR Italy-deelnemers zal aanduiden om het World Tour-startveld te vervoegen. Tot dusver telt het veld acht full season-inschrijvingen. Het Belgische Comtoyou Racing zet vier Audi RS 3 LMS TCR in, Cyan Racing liet recent weten vier Lynk&Co 03 te zullen runnen.


WSC-president Marcello Lotti is "verheugd dat Vallelunga is toegevoegd aan de lijst van locaties die de TCR World Tour in zijn eerste seizoen zal ontvangen. We hebben een uitstekende relatie met zowel ACI Sport als het circuit, en we danken hen voor hun enthousiaste samenwerking om TCR World Tour naar Italië te brengen. De lay-out van de baan is er een die beter past bij de toerwagencompetitie en een van de meest veeleisende, zowel wat set-up als stuurmanskunst betreft".

"We zijn blij om onze banden met de WSC Group te versterken waardoor onze piloten de kans krijgen  deel te nemen aan een meeting op wereldniveau. ACI Sport en Vallelunga zijn meteen aan de slag gegaan om dit opzet mogelijk te maken en hebben het TCR Italy-evenement uitgesteld tot half oktober” aldus ACI Sport CEO Marco Rogano.

De Autodromo Piero Taruffi in Vallelunga fungeerde afgelopen jaar reeds als decor voor een WTRC-manche. Nestor Girolami en Gilles Magnus gingen er toen elk met een zege aan de haal.

Foto: ACI SportDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR op vrijdag 13 januari 2023.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons