van der Horst

TCR World Tour ook naar Uruguay en Argentinië

TCR South-America
TCR South-America
De TCR World Tour wordt er ook daadwerkelijk één met naast vier manches in Europa en twee in Australië nu ook twee meetings in Zuid-Amerika. Vandaag werd bekendgemaakt dat de serie op 18 tot 20 augustus neerstrijkt op de Autódromo Víctor Borrat Fabini in El Pinar, Uruguay en een week later in het Argentijnse San Luis. Beide weekends kaderen in het TCR South America-kampioenschap.
  • Powercars
Deze twee evenementen vormen een aanvulling op de vijf die eerder zijn aangekondigd: Portimão, Spa-Francorchamps, Vallelunga, Hungaroring en Bathurst. Locaties en data van de resterende twee meetings (waaronder normaliter de seizoenafsluiter in Australië) worden binnenkort bekend gemaakt.

Marcello Lotti, CEO WSC: “Ik ben blij dat we deals hebben gesloten voor de Zuid-Amerikaanse evenementen van TCR WORLD TOUR, en we willen de promotor van TCR South America, AUVO in Uruguay en de regering van de provincie San Luis bedanken voor hun steun. We wilden heel graag de TCR WORLD TOUR daarheen brengen, omdat de toerwagencompetitie er enorm populair is en ook omdat TCR South America tijdens de eerste twee seizoenen een van de meest competitieve TCR-series ter wereld is gebleken.”

2023 TCR WORLD TOUR – kalender: 

28/30 april – Autodrómo de Algarve, Portimão (TCR Europe)
26/28 mei – Circuit de Spa-Francorchamps (TCR Europe)
9/11 juni – Autodromo Piero Taruffi Vallelunga (TCR Italy Cup)
16/18 juni – Hungaroring (TCR Europe)
18/20 augustus – Autódromo V. Borrat Fabini, El Pinar (TCR South America)
25/27 augustus – San Luis (TCR South America)
3/5 november – TBA
10/12 november – Mount Panorama, Bathurst (TCR Australia)
17/19 november – TBA

Foto: WSC Ltd.Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR op dinsdag 7 februari 2023.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons