van der Horst

Team Abu Dhabi by Black Falcon-Mercedes start van op de pole

f3b0f8c91c061fab4b9ce60564269a492aef8883.jpg
Jeroen Bleekemolen zette vandaag de Team Abu Dhabi by Black Falcon-Mercedes SLS op pole voor de achtste editie van de 24H of Dubai; een knappe prestatie vanwege de rijder en het team zeker gezien dat de wagen de dag voordien zwaar beschadigd raakte na een sortie. De tweede tijd ging naar de Attempto Racing Porsche 997 GT3 R van Breukers/Estre/Thiim/Benitez/Hassid, die de Craft Racing Aston Martin Vantage van Yu/Fuijii/Turner/O'Young/Mücke voorbleven. Beste Belg werd Lémeret die met zijn teamgenoten zal starten van op de tweeëntwintigste plaats op de AF Corse Ferrari #11. De unieke VDS GT 001-R klokte als drieënveertigste af op de 78 wagens die aan de kwalificatie deelnamen.
Woensdag was men bij Black Falcon nog de wanhoop nabij nadat het chassis van de #1 zwaar beschadigd raakte bij een sortie van wagen. Gelukkig kon men bij Preci-Spark, dat twee wagens had meegebracht maar slechts één inzette, een reserve chassis inpikken en zodoende de SLS #1 terug startklaar maken. Noorderbuur Jeroen Bleekemolen bedankte het team met een tijd van 1.59;104, goed voor de pole.

Besaplast Racing Team - Audi
Besaplast Racing Team - Audi
Na de Attempo Porsche en de Craft AMR Aston Martin vinden wij de twee Saudi Falcon Team Schubert BMW's Z4. De snelste McLaren is de Lapidus Racing MP4-12C van Christodoulou/Hummel/Quaife/Mullen met de zesde tijd die daarmee nipt de eerste Ferrari voorblijft, zijnde de Visiom 458 Italia van Bouvet/Pagny/Perrier/Roy. Een achtste plaats is er voor de JLOC Gallardo met een volledige Japanse bezetting, terwijl de top 10 volgemaakt wordt door de MRS GT-Racing McLaren van Kobayashi-Eng-Younessi-Spengler-Zuber en de snelste AF Corse Ferrari van Carvalho-Case-Cioci-Salo.

JR Motosport - BMW Silhouette
JR Motosport - BMW Silhouette
Na Stéphane Lémeret zijn de snelste Belgen Steve Vanbellingen en Ward Sluys met de JR Motorsport BMW M3 Silhouette op de dertigste startplaats, één plaats voor de GC10-V8 Silhouette met ondermeer Jean-Pierre Lequeux bij de bemanning. Nog twee plaatsen verder start de Boutsen Ginion Mégane Trophy van Kuppens en de Fierlant.

Nissan GT Academy
Nissan GT Academy
Het Nissan GT Academy Team, waarmee onze landgenoot Wolfgang Reip zijn debuut in de competitie maakt naast Ordonez, Schulzhitskiy, Doherty en Rusinov schreef een Nissan 370Z in die de vierendertigste tijd klokte. De Belgische VDS GT 001-R, bestuurd door het kwartet Van der Straten/Bailly/de Latre du Bosqueau/Qvick en die aan zijn eerste race toe is belandde op de drieënveertigste plaats.  

Foto's: CreventicSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op donderdag 10 januari 2013.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons