van der Horst

Team Belgium klaar voor de Grand Finals

Team Belgium
Team Belgium
De Rotax Grand Finals, de jaarlijkse afsluiter van het Rotax karting seizoen, zijn vandaag van start gegaan in Brazilië. Via verschillende nationale en internationale kampioenschappen, verspreid over de hele wereld, plaatsten de winnaars zich voor dit prestigieuze evenement. Onder de 360 deelnemers vinden we tien Belgen terug die zich wisten zich te plaatsen via bijvoorbeeld het BMC en BNL kampioenschap.
Op het 1280m lange tracé van het Circuito Internaticional Paladino mogen onze Belgen zich meten met de absolute wereldtop. Voor enkelen is het een eerste kennismaking op dit soort evenementen, anderen hebben al wat ervaring, en dan heb je nog Christophe Adams, de Belg die met 13 deelnames absoluut recordhouder is. De 53-jarige Brusselaar kroonde zich twee keer tot wereldkampioen.

Tom Braeken
Tom Braeken
Micro Max-rijders Douwe Dedecker en Tom Braeken gaan 100% voor een podiumplek. Douwe nam eerder al deel aan de GF en gaat dit keer voor een top 3. Tom kreeg tijdens zijn oefenwedstrijden steeds meer zelfvertrouwen en omdat hij al won van deelnemers die nu ook zullen deelnemen aan de GF, maakt hij ook kans op een mooie plaats. Toptalent Kobe Pauwels heeft al ervaring met de Grand Finals. Kobe deed in 2016 mee in Sarno (It) in de Mini max klasse en werd toen zesde. Nu rijdt hij in de Junior Max klasse mee. Gezien zijn eerdere prestaties en huidige niveau, is een goed resultaat in Brazilië absoluut haalbaar.

In de Senior Max klasse is het uitkijken naar de prestaties van Nederlandse Limburger Mick Nolten. Hij stond dit seizoen na vrijwel elke wedstrijd op het podium (op nationaal en internationaal niveau) en hij klinkt alvast zelfzeker; "Als ik het niveau haal van tijdens het Europees kampioenschap, is een podiumplaats zeker mogelijk". In de DD2 klasse zou huidig BNL kampioen Xander Przybylak wel eens verrassend uit de hoek kunnen komen. Carl Cleirbaut mikt alvast op een plaats in de top 15.

Christophe Adams
Christophe Adams
Het mooie aan de GrandFinals is dat iedere deelnemer met gelijkwaardig materiaal aan de start verschijnt. Rotax is natuurlijk de motorleverancier voor iedere klasse, van MicroMax tot DD2. Daarnaast zijn dit jaar Praga, Sodi en birelART de chassis-leveranciers.

Zaterdag 1 december kennen we de nieuwe wereldkampioenen in de Rotax klassen. Wie die eer toekomt, leest u volgende week op Autosport.be!

Foto's: Karting Genk



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 26 november 2018.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons