van der Horst

Team Belgium met tien piloten naar de Rotax Grand Finals in Portimao

Rotax DD2
Rotax DD2
Team Belgium zal met tien rijders afzakken naar de Rotax Grand Finals in Portimao, eind januari. De Rotax Grand Finals, vormen ieder jaar de afsluiter van het seizoen en staan bekend als het wereldkampioenschap karting voor Rotax motoren. Normaalgezien hadden de GF in november al moeten plaatsvinden, maar wegens corona verschoof dit event naar eind januari 2021.
  • Shopa
Een plaats bemachtigen op de deelnemerslijst van de Grand Finals, kan enkel door je te kwalificeren via een officieel Rotax kampioenschap zoals bijvoorbeeld de BNL Karting Series in België, de Rotax Max Eurotrophy, of de Rotax International Open. Laatstgenoemd event vond afgelopen weekend plaats, ook in Portimao. Daar deden de Belgen het verdienstelijk, ondanks de zeer verraderlijke en regenachtige omstandigheden.

Thomas Strauven
Thomas Strauven
In de MicroMax zal Yenthe Moonen de Belgische driekleur verdedigen. Hij krijgt als jong pilootje het gezelschap van Mateja Radenkovic en Thomas Strauven die in de MiniMax in actie komen. Radenkovic en Strauven leverden in dit vreemde seizoen al een hele mooie strijd. Benieuwd of deze twee Belgische toppers ook in Portugal kunnen meestrijden voor de bekers.

Kaï Rillaerts
Kaï Rillaerts
Twee Belgische Junioren reizen af naar Portimao; Kaï Rillaerts en Tom Braeken. Met deze twee snelle Junioren hebben we zeker kans op eremetaal. Rillaerts werd vice kampioen in de BNL Karting Series, en kroonde zich ook tot Europees kampioen. Braeken combineerde de Rotax klasse in 2020 met de OKJ waarin hij in het Duits kampioenschap sterk voor de dag kwam, maar vooral in de CIK FIA Academy hoge ogen gooide met enkele polepositions. 

Luca Leistra
Luca Leistra
Luca Leistra houdt de Belgische eer hoog in de Rotax Senioren. De Antwerpenaar pakte drie jaar geleden al een bronzen medaille, toen nog in de Rotax Junioren. Dat WK vond in 2017 plaats in: Portimao! Aan circuitkennis geen gebrek voor Leistra, die in 2020 Frans kampioen werd.

Jarne Geussens
Jarne Geussens
Maar liefst vier piloten komen aan de start in de Rotax DD2. Teamgenoten Glenn Van Parijs en Xander Przybylak maken misschien wel het meeste kans. Beiden kenden ze een zeer sterk seizoen. Van Parijs pakte de titel in de BNL Karting Series en werd vice-Europees kampioen, na zijn teammaat Xander Przybylak die goud pakte op het EK. Naast Van Parijs en Przybylak, mogen ook Mick Nolten en Jarne Geussens naar het WK. Ook zij gaan voor niets minder dan een mooie ereplaats, een resultaat dat zeker haalbaar is!

Foto's: Kartphoto


 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op dinsdag 15 december 2020.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons