van der Horst

Team Belgium op oorlogssterkte naar Rotax Grand Finals

Team Belgium
Team Belgium
Volgende week zaterdag kennen we de nieuwe wereldkampioenen karting in de Rotax klassen. Dan vinden namelijk de Rotax Grand Finals plaats, in het Italiaanse Sarno. Een feesteditie bovendien, want de Rotax Max Grand Finals, bestaan dit jaar 20 jaar. De Belgische delegatie, die onze nationale driekleur mag verdedigen, trekt kansrijk richting het circuit aan de voet van de Visuvius.
Wie zich van een plekje in de Rotax Grand Finals wou verzekeren, moest afgelopen seizoen vol aan de bak. Een ticket voor het WK kon je immers enkel verdienen wanneer je je via officiele Rotax wedstrijden zoals de Belgian Max Challenge, BNL Karting Series of het Europees kampioenschap wist te plaatsen. Voor Team Belgium reizen er op die manier tien piloten af naar Italië, waar de actie begin volgende week begint!

Rotax Micro Max
Rotax Micro Max
In de jongste categorien, komen twee landgenoten aan de start.Lenn Nijs in de MicroMax en Mathias Van Goethem in de MiniMax. Nijs wist zich via de BMC te kwalificeren, iets wat aan het begin van het seizoen ook zijn hoofddoel was. Het wordt voor Nijs een eerste deelname aan de Grand Finals terwijl MiniMax piloot Van Goethem al kan teren op een jaartje ervaring nadat hij er vorig jaar in Brazilië ook al bij was. 

Milan Coppens
Milan Coppens
Nederlander Thom Reinaerdts, die uitkomt voor het Belgische GKS team, wist zich als eerste te kwalificeren voor de Grand Finals. Dat deed hij door de Rotax Max Challenge International Trophy op zijn naam te schrijven. Meteen winst dus in een internationaal event, dat belooft voor komende week! Reinaerdts krijgt in Sarno het gezelschap van Belgisch kampioen Milan Coppens, die Belgisch kampioen werd in 2019 en daarmee een ticket te pakken had. Coppens, die met startnummer 218 aan de start zal verschijnen vervoegt hiermee het 72 koppige Junioren veld.

Ilian Bruynseels
Ilian Bruynseels
Wie een zeer sterk seizoen kende, is ongetwijfeld Ilian Bruynseels. De Bouvin Power piloot domineerde dit seizoen vaak bij de Rotax Senioren. Hij werd derde in de BNL Karting Series, scoorde een top tien plaats in de eindstand van het Europees kampioenschap en zette de kers op de taart met een Belgische titel. Doordat Bruynseels zijn ticket al op zak had, voordat hij de Belgische titel pakte, is het nummer twee in de eindstand van het BK, Roy Curfs, die ook mee mag naar Sarno. De Nederlander vervoegt daarmee als tweede Rotax Senior piloot de Belgische équipe.

Sébastien Degrande - Daems Racing Team
Sébastien Degrande - Daems Racing Team
In de DD2 en DD2 Masters, karts met motoren met twee versnellingen, krijgen we vier Belgen aan de start. In de DD2 zijn dat Xander Przybylak en Sébastien Degrande. Przybylak kroonde zich voor de tweede keer op rij BNL kampioen en werd bovendien vice-Europees kampioen. Vorig jaar reed Prybylak naar een uitstekende veertiende plaats op het WK, dit jaar gaat hij ongetwijfeld voor meer! Przybylak krijgt het gezelschap van de Daems Racing Team piloot Sébastien Degrande. De Waal reed dit jaar naar de Belgische titel in de DD2 en werd vierde in de BNL Karting Series. 

Nog een landgenoot uit het Frans sprekende taalgebied, is Christophe Adams, die in de DD2 Masters aan de start komt. Niemand heeft meer ervaring op dit soort WK's, dan Adams. Hij is dan ook tweemaal wereldkampioen en dat op maar liefst veertien deelnames! Naast Adams staat een tweede Belg met een pak ervaring, Carl Cleirbout. De snelste bakker van België won dit jaar de BNL Karting Series en de Belgian Max Challenge. 

Begin volgende week start het WK met de vrije trainingen. Wij brengen verslag uit van de kwalificaties en uiteraard ook van de finals op zaterdag! 

Foto's: Michel Melis, Kartphoto


 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op vrijdag 18 oktober 2019.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons