van der Horst

Team Bleekemolen brengt 20 jaar ervaring in VRM BMW M2 Cup

Melvin de Groot
Melvin de Groot
Waar de drie 17-jarige rijders die we gisteren voorstelden nog aan het begin van hun carrière staan, brengt Team Bleekemolen juist een flinke bak ervaring mee naar de VRM BMW M2 Cup. Pas een week geleden namen Sebastiaan Bleekemolen en Melvin de Groot de beslissing om zich in te schrijven voor de nieuwe topklasse en daarmee weten alle tegenstanders dat ze er geduchte concurrenten bij hebben
De 42-jarige Sebastiaan Bleekemolen en de een jaar oudere Melvin de Groot racen al 20 jaar samen in verschillende raceklassen. De Renault Clio was daarbij hun favoriete auto, maar ook in andere auto’s waren de vrienden succesvol. 

Te kloppen man
Sebastiaan is, net als zijn vader Michael en broer Jeroen, zeer succesvol in de autosport. Hij begon in 1996 in de Formule Ford en werd direct Benelux en Nederlands kampioen, maar switchte al snel over naar de toerwagens. Een juiste keuze, want hij behaalde daarin vele titels. Sebastiaan heeft inmiddels bijna 500 races gereden en met een winstpercentage van 20% zal hij in de VRM BMW M2 Cup de te kloppen man worden. In bijna 40% van zijn races beklom hij het podium, dus de concurrentie is gewaarschuwd.

IJzersterk team
Ook Melvin heeft zijn sporen in de autosport ruimschoots verdiend. Hij reed weliswaar niet zoveel races als Sebastiaan en voornamelijk in de Renault Clio, maar met een winstpercentage van 10% en in ruim 30% van zijn races een podiumplaats vormen zij samen een ijzersterk team.

Sebastiaan Bleekemolen
Sebastiaan Bleekemolen
Belangrijk voor sponsors
De keuze voor de VRM BMW M2 Cup is zeer weloverwogen genomen, vertelt Sebastiaan. “We hebben de laatste jaren wat verder van huis geracet omdat er in Nederland niet echt een geschikte competitie voor ons was. Voor onze sponsors is dat wel belangrijk, dus we zijn enorm blij dat met deze nieuwe klasse. Een sterk concept met een race van een uur met rijderswissel heeft toch het gevoel van een sprintrace. En de auto is fantastisch natuurlijk. We hebben al eerder ervaring gehad met de raceklassen van Dick van Elk en dat is ons goed bevallen. Erg toegankelijk en alles is prima geregeld. We kijken er dan ook enorm naar uit om in de BMW M2 te gaan racen!”


Persbericht Team BleekemolenDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op woensdag 17 februari 2021.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons