van der Horst

Team Brasil verruilt BMW voor Lamborghini

Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
AH Competiçoes Team Brasil zal in 2016 van strijdwapen veranderen in de Blancpain GT Series. Men zal de huidige BMW Z4 GT3 niet vervangen door de M6 GT3, maar in de plaats daarvan overstappen naar de gloednieuwe Lamborghini Huracan GT3, dat bevestigde teambaas Antonio Hermann aan Autosport.be in Zandvoort afgelopen weekend. Na drie seizoenen met de Z4 was het tijd voor iets anders, Hermann nam eerder al geen blad voor de mond als zijn mening over de wagen gevraagd werd en hakte nu de knoop definitief door. “Ik zie geen toekomst meer met BMW”, klonk het.
  • VR Racing
BMW Team Brasil - BMW Z4 GT3
BMW Team Brasil - BMW Z4 GT3
De kleurrijke Braziliaanse bende kiest dus voor de Lamborghini Huracan, die overigens zeer vlot over de toonbank blijkt te gaan en volgend seizoen op veel plaatsen zal opduiken. In schril contrast lijkt het voor de BMW M6 GT3 helemaal niet zo goed te lopen, vooralsnog kondigden enkel Turner Motorsports (IMSA), Walkenhorst (VLN), ROAL Motorsport (Blancpain) en Team Schubert (ADAC) hun plannen met de wagen aan.

Team Brasil wist dit seizoen één overwinning te behalen, en dat dankzij de komst van gastrijders Maxime Martin en Dirk Müller in Nogaro. Verder waren Valdeno Brito en Atila Abreu lange tijd vooraan in het Sprint kampioenschap te vinden vooraleer het duo enkele steken liet vallen op het einde van het seizoen. Ook in 2016 zal de line-up meer dan waarschijnlijk 100% Braziliaans blijven, al verklaarde Hermann wel dat 1 of 2 rijders wel eens de laan uitgestuurd kunnen worden.

Foto's: Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op maandag 12 oktober 2015.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons