van der Horst

Team De Rooy zet er flink de schaar in

Team De Rooy
Team De Rooy
De coronacrisis slaat ook hard toe bij Team De Rooy. Dat team ondergaat namelijk een aantal drastische veranderingen. Gerard de Rooy zal voorlopig niet meer deelnemen aan rally’s en De Rooy Holding schroeft de sponsoring flink terug. Het team zal in sterk afgeslankte vorm, met twee Iveco Powerstars, blijven bestaan. Drie rallytrucks worden verkocht.
Team De Rooy
Team De Rooy
Onder normale omstandigheden had het team met vijf trucks aan de start gestaan van de Dakar 2021. Maar men moet nu eenmaal door de huidige crisis prioriteiten stellen, waardoor het aantal trucks wordt gereduceerd tot twee exemplaren en Gerard zelf aan de kant blijft. Zoals we meermaals horen, is ook hier de coronacrisis de grote boosdoener.

Gerard de Rooy: “Ik zal voorlopig niet zelf rijden, maar wil wel graag actief blijven in de organisatie en ondersteuning. Ikzelf en het team hebben veel kennis en ervaring en die willen we niet verloren laten gaan.”

Twee Powerstars en een Trakker staan te koop, maar bij voorkeur aan één partij of groep. De Rooy kan daarvoor service en onderhoud blijven bieden, evenals ondersteuning in de organisatie voor deelname aan rally’s, zoals de Marocco Desert Challenge en de Dakar Rally.

Team De Rooy
Team De Rooy
De Rooy blijft wel steeds betrokken partij want de motorblokken blijven eigendom van Team De Rooy en worden geleased aan de nieuwe partij. Onlangs werd in een dergelijke constructie al een Powerstar verkocht aan het Firemen Team.

“Twee nieuwe Powerstars houden we zelf”, gaat De Rooy verder. “Die zijn beschikbaar voor huur of lease, zoals de afgelopen jaren ook al het geval was. Daarmee kan Team De Rooy in afgeslankte vorm meedoen aan rally’s. We zijn daarover in gesprek met een aantal coureurs. Door die trucks zelf te houden, blijven ook de mogelijkheden voor de toekomst open. Team De Rooy houdt niet op te bestaan.”

Foto's: Team De Rooy / FloresseCreative/Rallymaniacs
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Dakar Rally Raid op maandag 22 juni 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons