van der Horst

Team Hansen MJP nu ook in WorldRX

Timmy & Kevin Hansen
Timmy & Kevin Hansen
Verrassend nieuws uit de hoek van Hansen Motorsport. Nadat het Zweedse team de overstap maakte van WorldRX richting het GRC Europe (Global RallyCross) van Max Pucher, zullen de Peugeots toch terug hun opwachting maken binnen het WK Rallycross. En ditmaal onder het banier van Team Hansen MJP (Max J Pucher). Goed nieuws voor FIA WorldRX promotor IMG, maar toch zullen velen de wenkbrauwen fronzen gezien de steun van Pucher richting Hansen, nadat hij eerder de Zweedse broers naar zijn eigen nieuw kampioenschap haalde, samen met andere kleppers zoals Heikkinen, Wurz, Paddon...
  • LTF
Broertjes Hansen
Broertjes Hansen
In de communicatie van het team geen woord over GRC Europe waar het team van 14-voudig Europees kampioen Kenneth Hansen onderdak vond nadat alle constructeurs en dus ook Peugeot stopten in het WK Rallycross. Het dicht draaien van de geldkraan en ondermeer de waanzinnige hoge inschrijvingsgelden voor het World RX van IMG dreef de familie Hansen in de armen van Max J Pucher die met zijn Europees kampioenschap GRC Europe een alternatief bood. Vrij snel tekenden enkele gekende namen in en ook de familie Hansen volgde met twee Peugeots 208 WRX voor Timmy en Kevin Hansen. Het is dus bijzonder dat net dezelfde Max J Pucher zijn steun biedt aan het Zweedse team dat naar het WK trekt onder de naam Team Hansen MJP. Indien de broers Hansen de beide kampioenschappen zullen combineren belooft het voor hen een druk seizoen te worden.

Max Pucher
Max Pucher
Maar zoals we reeds meldden is het een goede zaak voor het World RX dat hierdoor twee favorieten mag bijschrijven op de deelnemerslijst. We krijgen stilaan een volwaardig veld van permanente teams nadat het er een tijdlang beroerd uitzag. Na het vertrek van Audi, Volkswagen en Peugeot als officiële teams likte IMG zijn wonden maar die nu stilaan terug genezen.

Foto's: Johnny Loix / MJP PromotionSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op woensdag 6 maart 2019.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons