van der Horst

Team Heezen Porsche wint Nieuwjaarsrace op Circuit Zandvoort

Start Nieuwjaarsrace
Start Nieuwjaarsrace
Het duo Thijs Heezen en Jos Menten heeft zaterdag op het circuit van Zandvoort de Nieuwjaarsrace gewonnen. De 4 uur durende wedstrijd was de tweede manche van het Winter Endurance kampioenschap dat zich volledig afspeelt op Circuit Zandvoort. De Porsches waren oppermachtig in deze wedstrijd en het Duitse merk bezette dan ook gans het podium.
Start Nieuwjaarsrace
Start Nieuwjaarsrace
De Arkenau Motorsport Porsche 991 GT3 Cup van Markus Fischer en Ronja Assmann vertrok van op de pole met daarnaast op de eerste startlijn de TM-Racing Porsche Cayman GT4 van Joachim Boelting en Peter Terting. De latere winnaar de Team Heezen Porsche 997 GT3 Cup nam de start vanuit derde positie. Tijdens de kwalificatie toonden David Hart en Olivier Hart zich het snelst met hun Porsche van het Speedlover team, maar door een stukke transponder werd hun tijd niet opgemeten en moest de wagen achteraan vertrekken.

Bas Koeten Racing - SEAT Leon TCR
Bas Koeten Racing - SEAT Leon TCR
David Hart zette nog een mooie remonte in en reed zelfs even aan de leiding, maar uiteindelijk zou de Speedlover Porsche het opgeverspark moeten vervoegen. De Arkenau Motorsport Porsche reed aanvankelijk op kop van de wedstrijd, maar na een vroege pitstop viel de wagen echter terug en konden Thijs Heezen en Jos Menten onbedreigd naar de zege rijden. Uiteindelijk strandde de Arkenau Motorsport Porsche na 4 uur wedstrijd op twee ronden van de winnende wagen. De TM-Racing Porsche Cayman was als tweede over de lijn gekomen, maar een tijdstraf wierp het duo Boelting/Terting terug naar de derde plaats. De Porsche 997 GT3 Cup van Marcel Van Berlo en Bob Herber pakte de vierde plaats.

Dennis de Borst en Pim van Riet finsishten als vijfde met hun SEAT Léon TCR en wonnen de divisie II. De zege in divisie III ging naar de Clio IV van Sebastiaan Bleekemolen en Melvin de Groot, in divisie IV was de zege voor de BMW E30 van Bart en Robert Westerman.

Foto's: Ronald JanssensDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 8 januari 2017.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons