van der Horst

Team Mercedes-AMG Romeo Ferraris haalt Biagi binnen als teammaat voor Liuzzi

Vitantonio Liuzzi - Thomas Biagi
Vitantonio Liuzzi - Thomas Biagi
Het Team Mercedes-AMG Romeo Ferraris komt dit jaar uit in de Superstars International Series met een wel heel straf rijdersduo, het slaagde er immers in oud-Superstars kampioen Thomas Biagi binnen te halen om team te vormen met voormalig Formule 1 rijder Vitantonio Liuzzi. Beide rijders zullen uitkomen op een 550 PK sterke Mercedes C63 AMG.
Naast de Formule 3, waar het team vorige week debuteerde op het circuit van Monza, zal het Romeo Ferraris team dus ook aanwezig zijn in de Superstars International Series. In dit laatste kampioenschap worden de twee Mercedes C63 AMG’s gemend door een wel heel sterk duo, Tonio Liuzzi en Thomas Biagi. Liuzzi bestuurde vorig jaar voor zijn eerste jaar in de serie al een Mercedes, behaalde twee overwinningen en streed tot de laatste manche mee voor de titel. De Italiaanse rijder was voorheen actief in de Formule 1 waar hij 82 Grote Prijzen betwistte voor Red Bull, Toro Rosso en HRT. Om de tweede wagen te bemannen haalde men Thomas Biagi weg bij BMW. Biagi heeft er al vier seizoenen Superstars Series opzitten en veroverde in 2010 de titel. Voordien was de Italiaan een van de smaakmakers van het FIA GT1 kampioenschap en won er tweemaal de titel. Met zulk een sterk duo rijders koestert het door AMG gesteunde team grote ambities voor het nakend seizoen. De hoge kwaliteit van het rijdersveld is voorzeker een extra reden om eind juni naar het circuit van Zolder af te zakken voor de Superstars @ Zolder meeting.

Foto: Superstars International SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International Superstars Series op vrijdag 29 maart 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Superstars @ Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons