van der Horst

Team Motopark naar FIA F3 European Championship

Markus Pommer - Team Motopark
Markus Pommer - Team Motopark
Het Team Motopark dat vorig jaar nog uitkwam in het Duitse formule 3 kampioenschap heeft na het verdwijnen van deze serie besloten om de overstap te maken naar het Europees kampioenschap. Het Duitse team won in 2014 de Duitse titel met Markus Pommer en loodste Max Verstappen naar de zege bij de Masters te Zandvoort. Pommer blijft Motopark trouw en krijgt met Sam MacLeod en Mahaveer Raghunathan niet minder dan twee teamgenoten naast zich.
Markus Pommer kende vorig jaar een druk maar succesvol jaar, met Team Motopark werd hij Duits formule 3 kampioen en debuteerde in de Auto GP waar hij twee zeges binnenrijfde. Dit jaar gaat hij dus met Motopark op jacht naar de Europese titel.

Sam MacLeod
Sam MacLeod
Sam MacLeod was te zien in zowel het Duitse als het Britse F3 kampioenschap. Bij onze Oosterburen zat hij achter het stuur van een wagen van het Nederlandse Van Amersfoort Racing, in de Britse serie kwam hij uit voor Fortec. In beide kampioenschappen eindigde hij op vierde plaats in de eindstand, met respectievelijk drie en vier zeges.  


Mahaveer Raghunathan is de minst bekende van het trio, de Indiër leerde vorig seizoen de stiel in het Italiaanse formule 4 kampioenschap met een zesde plaats als beste resultaat. Dit jaar maakt hij al onmiddellijk de overstap naar de Formule 3.

Foto's: ATS F3 Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op woensdag 18 februari 2015.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons