van der Horst

Team Peugeot Total met nieuwe wagens voor Loeb en Hansen in Zweden?

Team Peugeot Total
Team Peugeot Total
Team Peugeot Total wil vanaf Zweden met een nieuwe evolutie van de Peugeot 208 WRX uitpakken en dit voor Sébastien Loeb en Timmy Hansen die beiden voor de punten moeten zorgen waarmee de Franse constructeur de merkentitel nastreeft, dat meldt Motorsport.com. Kevin Hansen, die ook uitkomt voor Team Peugeot Total maar als onafhankelijke rijder, erft dan een van de twee wagens waarmee zijn oudere broer of Loeb mee onderweg waren.
  • LTF
Kevin, Timmy & Sébastien broederlijk naast elkaar onder de tent
Kevin, Timmy & Sébastien broederlijk naast elkaar onder de tent
Nadat de Franse constructeur de touwtjes in handen nam onder de tent van Hansen Motorsport heeft de Zweedse meervoudige kampioen Kenneth Hansen zijn lot niet meer zelf in handen. Volgens Peugeot Sport directeur Bruno Famin mogen we ons in Höljes, indien alles naar wens verloopt, verwachten aan twee nagelnieuwe wagens voor Sébastien Loeb en Timmy Hansen, die officieel de kleuren verdedigen van de Franse constructeur en dus voor de punten moeten zorgen binnen het kampioenschap voor constructeurs.

Kevin Hansen, in het Noorse Hell nog schitterend vierde algemeen, rijdt ook binnen het team, maar scoort niet voor het constructeurskampioenschap. De 20-jarige Zweed moet het stellen met iets minder snel materiaal en moet zich plooien naar de wetten van Peugeot. Zo moest hij in Barcelona zijn twaalfde plaats nog afstaan aan Loeb die pas dertiende werd
Timmy & Kevin Hansen
Timmy & Kevin Hansen
tijdens de kwalificaties en zodoende niet was gekwalificeerd voor de halve finales. Maar hij stond wel als eerste vervanger indien er een deelnemer het liet afweten voor de halve finales. Kevin kreeg stalorders en mocht inpakken. Loeb overleefde de halve finale en werd uiteindelijk nog knap tweede in de finale. Hierdoor maakte de Fransman een goede start in het kampioenschap en pakte belangrijke punten voor zijn broodheer. De wagen van Kevin Hansen staat broederlijk naast de exemplaren van Timmy en Sébastien onder dezelfde tent, maar wordt onderhouden door de crew van Hansen Motorsport, terwijl de twee andere wagens worden onderhouden door meccano’s van Peugeot Sport.
 
Broertjes Hansen
Broertjes Hansen
Peugeot wist met Loeb te winnen tijdens de Belgische manche in Mettet. Kevin erft nu een van de WK wagens en mag zijn (trager) exemplaar thuislaten. Hij zal competitief zijn, maar indien de evoluties hun vruchten afwerpen zal de jongste telg van de familie Hansen toch steeds een achterstand kennen tegenover grote broer Timmy en Loeb.

De voornaamste evoluties vertalen zich in nieuwe chassis’ en dito motoren die in eigen beheer worden opgebouwd. Ondanks het feit dat een constructeur niet in een kampioenschap stapt om tweede te worden, beweert men bij Peugeot Sport dat het vooral veel wedstrijden wil winnen en niet noodzakelijk titelambities bij de piloten koestert.

Foto's: Johnny LoixDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op donderdag 14 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting World RX of Sweden.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons