van der Horst

Team WRT bevestigt line-ups voor FIA WEC - Dries Vanthoor met Raffaele Marciello

BMW M Hybrid V8
BMW M Hybrid V8
Team WRT is rond met zijn rijdersbezettingen voor de eerste deelname in de Hypercar-klasse in het FIA WEC. Nog voor de aanvang van het nieuwe jaar werd al bevestigd dat Dries Vanthoor en Sheldon van der Linde een zitje zouden krijgen op de BMW M Hybrid V8, nu kennen zij ook hun teamgenoten. Raffaele Marciello en Marco Wittmann zullen instappen bij de Belg op de #15, terwijl de tweede wagen - #20 - voorbehouden is voor René Rast, Robin Frijns en Sheldon van der Linde.
  • Prospeed Competition
Raffaele Marciello
Raffaele Marciello
Marciello verliet eind vorig jaar Mercedes voor BMW om zo een zitje in de topklasse van het FIA WEC te bemachtigen. Met succes, al zal de Italiaanse Zwitser ook nog steeds achter het stuur van een GT3 terug te vinden zijn. Aanvankelijk had hij afgelopen weekend gedebuteerd bij BMW tijdens de Hankook 24H Dubai, maar met de datumswijziging en het terugtrekken van Team WRT zal dit nu pas in Bathurst gebeuren.

Robin Frijns
Robin Frijns
Op de tweede wagen vinden we weinig verrassende namen. Rast en Frijns zijn zeer bekend bij het team uit Baudour, terwijl van der Linde een lange staat van dienst heeft bij de Beierse constructeur. In het geval van Frijns valt wel af te wachten of hij eveneens afwezig zal zijn tijdens de 6 Hours of Spa, gezien hij ook uitkomt in de Formule E. Die klasse werkt dat weekend in Berlijn zijn races af.

Foto's: Lou Johnson/Xynamic - BMW M MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op woensdag 17 januari 2024.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons