van der Horst

Team WRT start maandag met testen BMW

Monster VR46 with Team WRT - Audi R8 LMS Evo II
Monster VR46 with Team WRT - Audi R8 LMS Evo II
Dit weekend staat de finale van de GT World Challenge Europe Endurance Cup in Barcelona op het menu, maar ook op maandag zal Team WRT aanwezig zijn in Catalonië. De troepen van Vincent Vosse gaan namelijk dan voor het eerst aan de slag met de BMW M4 GT3. Dat wordt gemeld door Sportscar365. Hiermee eindigt zondag een samenwerking met Audi van om en bij dertien jaar.
  • St. Paul
Valentino Rossi
Valentino Rossi
Maandag gaat het team uit Baudour voor het eerst kennismaken met de BMW M4 GT3. Begin augustus raakte bekend dat Team WRT met BMW een nieuwe samenwerking aangaat met de BMW M LMDh in het FIA WEC, althans pas in 2024. In de tussentijd zal men dus ook de GT3 van BMW leren kennen, te beginnen in Barcelona. Verschillende renners die uitkomen voor Team WRT zullen dus een kans krijgen om achter het stuur te kruipen van de M4, inclusief Valentino Rossi.

Hiermee schept men ook duidelijkheid voor de Gulf 12 Hours, de laatste manche van de Intercontinental GT Challenge. Op de voorlopige deelnemerslijst heeft Team WRT twee slots, maar er was nog niet bekend met welke wagens. Al is er nog geen zekerheid dat het team wel degelijk afzakt richting Abu Dhabi. Vosse liet aan Sportscar365 weten dat men eventueel opteert voor meer testen boven aan de start te verschijnen in het Midden-Oosten.

Foto's: Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA GT3 op vrijdag 30 september 2022.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons