van der Horst

Techeetah in zee met DS Automobiles voor seizoen vijf

Edmund Chu (Techeetah) en Xavier Mestalan Pinon (DS Automobiles)
Edmund Chu (Techeetah) en Xavier Mestalan Pinon (DS Automobiles)
Techeetah kan terugblikken op een fabuleus seizoen. Het pakte met Jean-Éric Vergne de individuele titel, kwam net tekort voor het teamkampioenschap en ging de geschiedenisboeken in als het eerste team dat een 1-2 kon realiseren in een Formule E-race. En wat het nog specialer maakte: het was het enige team in heel het veld dat geheel in privé handen was. Vanaf seizoen vijf komt daar verandering in nu het team in zee gaat met DS Automobiles, dat op zijn beurt het Virgin Racing van Sir Richard Branson verlaat. Er waren al langer geruchten dat deze samenwerking tot stand zou komen, maar nu komen beide partijen er voor het eerst officieel mee voor de dag. Wat het plan van Virgin Racing zal zijn voor het nieuwe seizoen, is nog niet gekend.
Ondanks de overgang konden teamdirecteur van Techeetah Mark Preston en algemeen directeur Edmund Chu geen slecht woord melden over Renault. “Zij waren de ruggengraat van deze campagne. We zijn een klein team die tegen reuzen moest vechten, een team waar alles mogelijk was. En het is ook die lijn die wij gaan doortrekken met DS Automobiles om nog competitiever te zijn dan dit seizoen”, verklaarde Chu.

DS E-Tense FE 19
DS E-Tense FE 19
Ook de directeur van DS, Xavier Mestalan Pinon, is heel positief over de nieuwe samenwerking. De nieuwe wagen, de DS E-Tense FE 19, is overigens al enige tijd geleden voorgesteld aan het publiek. En bij DS hebben ze maar één doel: meedraaien aan de top en het liefst op het hoogste schavotje eindigen. Hierdoor is ook Pinon strijdvaardig met hun nieuwe partner: “Techeetah heeft een demonstratie geleverd dit seizoen aangaande hun kennis en kracht in de Formule E en we kijken ernaar uit om een kampioenschapswaardig team te creeëren.” De tegenstand is gewaarschuwd.

Foto's: Formula E - DS Automobiles



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op maandag 23 juli 2018.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons