van der Horst

Tegenvallende voorbereiding achtervolgt Nicolas Vandierendonck in Silverstone

Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911
Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911
Nicolas Vandierendonck en Bas Schouten hebben flink moeten zwoegen tijdens de twee wedstrijden van de GT Cup Open Europe in Silverstone. Met hun Porsche 911 van Thems Racing by EMG Motorsport werden ze tijdens de voorbereiding tegengewerkt door technische problemen en tegenvallende weersomstandigheden, waardoor er niet meer inzat dan een negende positie in tweede race. De Belgisch-Nederlandse tandem zette op zondag wel een duidelijke stap in de juiste richting.
Toen de Porsche 911 op donderdag aan een roll-out onderworpen werd, vonden Nicolas Vandierendonck en Bas Schouten meteen enkele obstakels op hun weg. “Feilloos verliep die test inderdaad niet, aangezien problemen met de aandrijfas en de versnellingsbak belemmerden dat ik kilometers kon afmalen in de aanloop naar het weekend. Meteen bracht dat ook wat stress met zich mee, zeker wanneer bleek dat de weersvoorspelling voor vrijdagochtend uitgekomen was. De eerste vrije training verliep immers bij regenweer, terwijl de kwalificaties en de wedstrijden op een droog asfaltlint zouden betwist worden. Zonder die ervaring, en omdat Bas de taak had gekregen om zich op zaterdag te kwalificeren, kreeg ik tijdens die eerste manche het stuur in handen lang voor ik de limieten gevonden had. Pas een dag later, toen ik kwalificeerde en de startfase voor mijn rekening nam, is het juiste tempo dichterbij gekomen.”

Ook zonder die pechvolle voorbereiding had een herhaling van de algemene podiumplaats uit Spa een serieuze uitdaging gevormd, een gevolg van de gunstige Balance of Performance voor de Lamborghini. “We hebben gemerkt dat de Super Trofeo nog altijd een fractie te snel is voor de concurrentie. Verder lijkt het evenwicht goed te zitten, maar als zelfs Bas Schouten niet in staat blijkt om ze te bedreigen, lijkt me dat een teken aan de wand. Ik hoop dus op een iets betere BoP voor de twee slotwedstrijden van het kampioenschap in Barcelona, een circuit dat ons in theorie beter zou moeten liggen.”

Nicolas Vandierendonck hoeft echter niet te wachten tot het weekend van 21 en 22 september om het stuur te nemen van zijn Porsche 911. Om meer vertrouwen op te doen, worden enkele testdagen ingelast. “Ik heb op mentaal vlak nog steeds last van een serieuze aanrijding tijdens een incentive op Spa-Francorchamps. Het heeft mijn vertrouwen aangetast en dat moet nu weer opgekrikt worden, om in Barcelona het volledige potentieel van ons team te kunnen benutten. Ik mag zeker niet vergeten om plezier te blijven beleven aan deze sport, maar tegelijk ben ik veeleisend voor mezelf en wil ik het best mogelijke resultaat tijdens de finale van mijn Europese seizoen.”

PersberichtSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in International GT Open op maandag 9 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons