van der Horst

Telaemen Cups: zege voor Nathan Vanspringel et Raphaël van der Straten

VDS Racing Adventures - MARC Cars Focus V8
VDS Racing Adventures - MARC Cars Focus V8
Vorig weekend vond op zaterdag de eerste race van de Hundred Series by BGDC plaats op het circuit van Zolder in het kader van de Terlaemen Cups. De regen maakte dat het voor de piloten een moeilijke race werd maar uiteindelijk kwam de MARC Cars Focus V8 van Nathan Vanspringel et Raphaël van der Straten als winnaar uit de bus. De overige podiumplaatsen waren voor de Porsche’s ingezet door PG Motorsport.
PG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
PG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Op het einde van de wedstrijd leek het nog spannend te gaan worden om de zege tussen de MARC cars Focus en de Porsche van Johan en Michael Van Peperzeel. Deze laatsten hadden hun trouwe 996 gewisseld voor een recenter 991 exemplaar en toonden zich er onmiddellijk competitief mee. Van Springel nam de leiding over van de Porsche en een late safety car periode zorgde er voor dat de Porsche zich alsnog tevreden moest stellen met de tweede plaats en de zege richting VDS Racing Adventures ging niettegenstaande de wagen nog werd aangereden door een BMW.

PG Motorsport - Porsche Cayman GT4
PG Motorsport - Porsche Cayman GT4
In het begin van de race had de Porsche 911 GT3 Cup van Evren Yondem en Mees Roos, die van op de eerste lijn startte, de leiding in handen maar Mees zette de wagen in de grindbak in de Bianchi bocht waardoor de wagen terugviel naar de vijfde positie. Met de Roos Motorsport Porsche uitgeschakeld voor de podiumplaatsen ging de laatste podiumplaats naar de PG Motorsport Porsche Cayman van Karl White, Arthur Peters en Paul Geeris. De BMW M240 Racing Cup van Britt Van Osta, Robin Van Osta en Nygel Verhaeren claimde de vierde plaats.

Philippe Ménage/Guy Katsers - Vauxhall Astra Coupé
Philippe Ménage/Guy Katsers - Vauxhall Astra Coupé
In de klasse A kwam Yvan Muller met zijn Renault Clio als eerste over de finishlijn, maar aangezien hij te laat binnenkwam voor zijn verplichte pitstop werd de Clio drie ronden achteruitgezet waardoor de zege ging naar de Vauxhall Astra Coupé van Philippe Ménage en Guy Katsers die ook zesde algemeen werden. De Britten Ricky Coomber en Mark Simmons (Honda Civic) kregen zo de tweede plaats in handen terwijl de laatste podiumplaats naar de Renault Clio van Hervé Deger, Jérôme Heinen en François Jeukenne ging. Muller werd alsnog als vierde geklasseerd.

JFT Racing - Renault Clio
JFT Racing - Renault Clio
De overige zeges in de verschillende klasses gingen naar Alain Van Tornhaut (BMW Z4) in de klasse D, Bo Gielen, Chris D’Haese en Erik Den Dekker (JFT Racing Renault Clio) in de klasse E, Christophe Cagnina en Massimo Petralia (Suzuki Baleno) in de klasse A en Petra Carlier en Hervé Duelz (BMW M3 E36) in de klasse F.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belgian Gentlemen Drivers Club op zaterdag 8 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Terlaemen Cups.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons