van der Horst

Ten Brinke (OKJ) en Travisanutto (OK) nieuwe wereldkampioenen karting

Thomas ten Brinke (OKJ)
Thomas ten Brinke (OKJ)
Afgelopen weekend vond het wereldkampioenschap karting voor de OKJ en OK klassen plaats. De strijd om de titel in de koninginnenklasse voor karts met automatische versnellingsbak vond plaats in het Finse Alaharma en kende met Lorenzo Travisanutto in de OK en Thomas ten Brinke in de OKJ twee verdiende winnaars. Met Gilles Stadsbader en Kobe Pauwels hadden we ook twee Belgische ijzers in het vuur, maar zij deden helaas niet mee voor de prijzen.
  • Powercars

Het wereldkampioenschap kreeg in de aanloop naar de start van het event behoorlijk de wind van voren. Zo schreven we eerder al dat er publiekelijk de vraag gesteld werd, of dit event wel doorgang kon vinden op een circuit als dit. De veiligheid werd zeer sterk in vraag gesteld, maar noemenswaardige incidenten vonden er niet plaats. En dat, ondanks dat het talrijk opgekomen publiek variërende weersomstandigheden moest trotseren. Van droog weer ging het in een mum van tijd weer naar een flinke regenbui, terwijl de finales op zondag dan weer in wisselvallige omstandigheden verreden werden.

Lorenzo Travisanutto (OK)
Lorenzo Travisanutto (OK)
 Het maakte het er voor onze landgenoten in de OK klasse niet makkelijker op. Daar waar Gilles Stadsbader zich niet wist te plaatsen voor de finale, deed Limburger Kobe Pauwels dat wel. Hij kruiste de finishvlag als 25e. Het was Lorenzo Travisanutto die in de finale aan het langste eind trok. De Italiaan, teamgenoot van Pauwels, volgt zichzelf op als wereldkampioen maar makkelijk liep dat allerminst. Travisanutto had tijdens de heats de nodige moeite en hij moest de pole voor de finale aan  thuisrijder Juho Valtannen laten. Die nam ook de beste start in de finale, maar zag met nog zes ronden te gaan, Travisanutto voorbij komen. Hun gevecht was echter nog niet voorbij en dus kwamen de achtervolgers weer aansluiten. Het kostte Valtannen zijn tweede plaats, hij zou uiteindelijk vijfde worden. Travisanutto weerstond aan de druk van Taylor Barnard en Harry Thompson en pakt zo opnieuw de wereldtitel in de OK klasse.

In de OKJ klasse, stak Thomas ten Brinke er vanaf de start van het WK met kop en schouders bovenuit. De kwalificaties waren het enige punt van zwakte, als je een vierde startplaats op een WK al een zwakte kan noemen... Nikita Bedrin claimde de pole maar het was voor de Rus meteen het enige lichtpunt. Vanaf de kwalificatieheats toonde ten Brinke zich ijzersterk met vijf maal winst uit zes heats. Hij vertrok in de finale vanaf de pole en gaf iedereen het nakijken. Op ruim twee seconden achterstand finishte Rafaël Chaves Camara als tweede voor Kajus Siksnelis. In de OKJ klasse kwamen geen Belgen aan de start. 

Foto’s: FM Images


 
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op dinsdag 10 september 2019.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons