van der Horst

TER: Bernd Casier op podium in Roemenië

Giandomenico Basso - Hyundai i20 R5
Giandomenico Basso - Hyundai i20 R5
Bernd Casier is derde geëindigd in de Transilvania Rally, de opener van het TER-kampioenschap. Casier reed een sterke slotdag en had zelfs nog even uitzicht op de tweede plaats. De Italiaan Giandomenico Basso was in zijn Hyundai i20 R5 de snelste.
Casier stond vrijdagavond nog vierde, maar schoof zaterdag op de openingsproef al op. Casier reed een hele reeks tweede tijden en kwam op het einde nog in het spoor van de Ford Fiesta van Bogdan Marisca. De Roemeen bleef echter buiten schot waardoor Casier zich tevreden moest stellen met de derde plaats. Helemaal vooraan was er geen houden aan Giandomenico Basso die de openingsmanche van het TER-kampioenschap domineerde.

Opvallend ook was de zesde plaats van Luca Rossetti die op die manier het potentieel bewees van de Toyota GT86 R3.

De Nederlander Jim van den Heuvel moest opgeven met mechanische problemen. Chewon Lim en Martijn Wydaeghe gingen vrijdag zwaar van de baan en raakten daarbij gewond.

Foto: TER



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally Internationaal op zondag 7 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Transilvania.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons