van der Horst

TER: Bernd Casier tweede in Valais

Bernd Casier - Ford Fiesta R5
Bernd Casier - Ford Fiesta R5
Bernd Casier is tweede geworden in de Rally van Valais, de voorlaatste manche van het TER-kampioenschap. De winst ging naar Giandomenico Basso die zich meteen tot kampioen kroonde in die Tour European Series.
Kevin Abbring en Pieter Tsjoen namen snel de leiding. Ze werden nog even bijgehaald door Sebastien Carron, Zwitsers kampioen, maar toen die moest opgaven nam het Nederlands-Belgische duo terug over en liepen ze constant uit op de tegenstand. Na de eerste dag hadden ze al een ruime voorsprong op Olivier Burri. Bernd Casier was pas zevende.

Maar op zaterdag, met het slot in zicht moest Abbring opgeven met technische problemen. Casier schoof in het slot wat plaatsen op en kon profiteren van enkele opgaves om uiteindelijk te besluiten op de tweede plaats. Giandomenico Basso in het slot van drie naar één en mocht met de bloemen naar huis. Basso is ook kampioen in het TER.

Jean-Philippe Radoux werd dertiende. Tim Van Parijs knokte zich nog de top tien in.

Joachim Wagemans kwam snel aan de leiding in TER2 en gaf die positie niet meer af ondanks aandringen van Simon Vallentin Hansen.

Foto: Sandro DelaereDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally Internationaal op zaterdag 28 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye du Valais.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons