van der Horst

TER: Camacho houdt zege thuis op Madeira

Alexandre Carmacho - Peugeot 208 T16
Alexandre Carmacho - Peugeot 208 T16
Alexandre Camacho heeft de Rally van Madeira gewonnen, de derde manche van het TER-kampioenschap. Enkel kampioenschapsleider Giandomenico Basso kon wegen op het Portugese overwicht.
Alexandre Camacho (Peugeot 208 T16), Giandomenico Basso (Hyundai i20 R20) en Miguel Nunes (Hyundai i20 R20) maakten er een mooi schouwspel van op Madeira. De weersomstandigheden veranderden constant, net zoals de stand in de top drie. Het trio vooraan speelde constant haasje-over tot leider Nunes uitviel in het slot. Ook Stéphane Lefebvre, te gast in de Citroën DS3 R5, moest opgeven, maar de Fransman kon absoluut geen vuist maken.

Camacho nam de koppositie over van Nunes met nog enkele proeven te gaan. Basso drong nog even aan, maar met een geweldige eindsprint trok de Portugees aan het langste eind. Basso strandde op een kwartminuut. Camacho blijft daardoor ongeslagen in eigen land dit jaar. Basso behoudt de kop in het TER, en loopt zelfs uit op zijn tegenstanders.

In TER2 gooide Joachim Wagemans hoge ogen door de klasse R2 te domineren tot hij zich liet verrassen door water op de baan en moest opgeven. Wagemans hernam op dag 2, pakte alsnog een podium en doet een gouden zaak in het kampioenschap.

Foto: TER



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally Internationaal op zondag 6 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rali Vinho da Madeira.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons