van der Horst

Terlaemen 200: Nicolas Vandierendonck en Didier Rousseau winnen geanimeerde race

Q1 Trackracing by EMG Motorsport - Porsche Cayman
Q1 Trackracing by EMG Motorsport - Porsche Cayman
Na het forfait van de Renault Mégane Trophy namen 27 wagens de start van de Terlaemen 200, de tweede manche van het seizoen 2020-2021 van de BGDC maar tevens ook de eerste circuitrace van het jaar op Circuit Zolder. De favorieten namen al snel het voortouw en achtereenvolgens namen de MARC Car M2 V8, de Porsche Cayman GT4 van Bouvy/Van Mol en de MARC Car Focus V8 de leiding van de race, maar al die bolides kregen te kampen met pech waarna de zege ging naar de Q1-Trackracing by EMG Motorsport Porsche Cayman van Nicolas Vandierendonck en Didier Rousseau.
  • Shopa
Startlijn 1 Terlaemen 200
Startlijn 1 Terlaemen 200
De MARC Cars BMW M2 V8 van Chris Van Woensel, Dirk Mertens en Mauritz Van Egdom was de snelste in de kwalificatie met een ronde in 1:36.933. De VDS Racing Adventures MARC Cars Focus V8 van Raphael van der Straten en Pierre-Yves Paque klokte de tweede tijd. Spijtig verloren we in de kwalificatie al de Renault Mégane Trophy van Danneels/Danneels/Gilot, die forfait moest geven na een sortie.

Denis Van Mol/Fred Bouvy - Porsche Cayman GT4
Denis Van Mol/Fred Bouvy - Porsche Cayman GT4
De MARC Cars BMW M2 V8 was het snelst weg terwijl de MARC Cars Focus V8 twee plaatsen verloor aan de snelle Peugeot 308 van Caren Burton en Jérôme Heinen en de Porsche van Vandierendonck en Rousseau. Maar uitkijken werd hat naar de opmars van de No Speed Limit Porsche Cayman van Denis Van Mol en Fred Bouvy die achteraan op de grid was gestart maar al snel oprukte door het veld en na één uur wedstrijd de leiding in handen had. Maar Van Mol ging in de Bianchi bocht rechtdoor en belandde in de grindbak, waarna veel tijd verloren ging om de wagen los te trekken. De zwartgele Cayman zou alsnog de race beëindigen op de vijfde plaats op één ronde van de winnaar. Wat later kwam de MARC Cars BMW M2 V8 de pits binnen met ophangingsproblemen links vooraan. Er werd nog getracht de wagen te herstellen in de paddock maar het euvel bleek niet te repareren.

Caren Burton/Jérôme Heinen - Peugeot 308
Caren Burton/Jérôme Heinen - Peugeot 308
Alles leek er dan op dat Raphaël van der Straten en Pierre-Yves Paque de zege in handen hadden, temeer daar de snelle Peugeot 308 van Caren Burton en Jérôme Heinen de strijd had moeten staken met technische problemen. Maar op enkele minuten van het vallen van de vlag kwam van der Straten in de Jacky Ickx chicane in botsing met de Vauxhall Astra van Guy Katsers, voor de rode Focus was de race voorbij al werd de wagen nog als achtste geklasseerd en won ook nog de klasse S+ in divisie 3.

Michaël Mazuin Sport - VW Golf GTi
Michaël Mazuin Sport - VW Golf GTi
Zo reden Nicolas Vandierendonck en Didier Rousseau alsnog naar de algemene zege en de overwinning in divisie 4. Ook op de tweede plaats eindigde met de BMW M4 GT4 van Hakan en Recep Sari een wagen uit divisie 4. Derde werd de VW Golf GTi van Michael, Louis en Camille Mazuin. Als eerste touring car won de Golf ook divisie 2. Vierde werd de Porsche Cayman van Gunther Van Den Bergh, Arthur Peeters en Koen De Mulder terwijl dus de Cayman van Bouvy en Van Mol de top vijf afsloot.

JJ motorsport - BMW M2 CS Racing
JJ motorsport - BMW M2 CS Racing
De Seat Leon van Manfred Verbeke en Denis Smets beëindigde de race aan een slakkengang maar kwam toch als zesde en tweede in divisie 2 over de lijn. De JJ Motorsport BMW M2 CS Racing Cup van Guido en Tom Werckx behaalde in zijn eerste race de zevende plaats algemeen. Na de VDS Racing Adventures MARC Cars Focus V8 eindigden nog in de top tien de BMW Z4 van André Patzé, Guillaume Patzé en Michel Schmitz en de Renault Clio Cup RS van Hervé Deger, Olivier Debroux en François Jeukenne, winnaar in de divisie 1.

José Close - Toyota Celica GTI
José Close - Toyota Celica GTI
Bij de pechvogels van deze eerste race noteren we de Audi RS 3 LMS van Damien Dussoul en Roberto Nale, de Cupra TCR van Yardy Hoogwerf en Steven Teirlinck, de Vauxhall Astra Coupé van Philippe Ménage en Guy Katsers alsook de Toyota Celica GTI van José Close, Yves Wanson en Alain Henrard.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belgian Gentlemen Drivers Club op zondag 28 maart 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Terlaemen 200.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons